Ponieważ Święta Wielkanocne w tym roku odbędą się wyjątkowo wcześnie, już w marcu jarmarczne stoły ulubionej cyklicznej imprezy klientów Blue City zapełnią się mięsami, żurami, mazurkami i świątecznymi ozdobami. Warto skosztować zwłaszcza specjałów spoza Mazowsza.
Przez sześć dni od 22 do 28 marca będzie można zobaczyć, co dobrego i – co najważniejsze –naturalnego produkuje się w Polsce i na świecie. Żywność regionalna sprawdza się zwłaszcza podczas świąt, bo wtedy właśnie spędzamy dużo czasu na łonie rodziny i mamy największą potrzebę powrotu do tradycji. Kto chce być pewny, że w jego święconce znajdą się najlepsze i najzdrowsze pokarmy, powinien przyjść do Blue City i zaopatrzyć się w piękne jaja, żur, chrzan, ćwikłę, pieczenie i kiełbasy, a także spróbować wybornych śledzi, pysznych galaret, smakowitych bucht, mazurków i bab. Jarmark zachęca tez do kupna różnorodnych ozdób.
Warto dodać, że wszystkie produkty prezentowane podczas Jarmarku mają certyfikaty autentyczności, a poza tym za ich jakość świadczą sami wystawcy, którzy przy okazji zdradzą technikę produkcji i wyjaśnią sposób przechowywania.
Zobacz więcej informacji o Blue City
Zobacz sklepy w Blue City
Tagi: