Weekend Eko ma dwa wymiary – tradycyjny i nowoczesny. Z jednej strony jest okazją do nabycia najlepszych ekologicznych produktów m.in.w styczniu, obok znanych już specjałów, odwiedzający Galerię Malta znajdą także Benedyktynkę – opartą o XVI recepturę brata Bernardo Vincelli z Wenecji ziołową nalewkę braci Benedyktynów z Lubania. Wśród produktów będą autorskie mieszanki śniadaniowe i müsli przygotowane przez firmę Natoobe, która przywiezie także łomnickie kozie sery, w tym wyjątkową serową chałwę, buncka i bryndzę, a tradycyjna wędzarnia z Mosiny – ryby pełne szlachetnego aromatu olchy i dębu.
Smaczne i zdrowe produkty będzie można nabyć od godz. 10.00 do 22.00 w piątek i sobotę (15 i 16 marca) oraz od godz. 10.00 do 20.00 w niedzielę (17 marca).
Weekend Eko odbywa się w Galerii Malta regularnie, w każdy trzeci weekend miesiąca, to prawdziwe święto dla wyznawcy idei slow food i fanów produktów organicznych, a także dla tych, którzy cenią dobry smak. Od piątku do niedzieli mogą oni kupić produkty sporządzone według tradycyjnych receptur, przetwory z ekologicznych warzyw i owoców, chleby, wędliny, wędzone ryby oraz specjały regionalne. Impreza jest organizowana wspólnie z Folwarkiem Wąsowo. To cykliczne wydarzenie na celu promowanie zdrowej żywności z ekologicznych upraw i zwróceniu uwagi klientów Galerii Malta na ideę slow food oraz na produkty organiczne.
Zobacz więcej informacji o Galerii Malta
Zobacz sklepy w Galerii Malta
Tagi: