W dniach 18-21 maja w Pasażu Łódzkim odbędą się Targi Regionalne, które po raz kolejny zgromadzą wystawców i lokalnych producentów naturalnej żywności. Na Targach znajdą się polskie naturalne produkty oraz przyprawy z całego świata.
Już w najbliższy weekend Pasaż Łódzki wypełnią zapachy tradycyjnych przysmaków. Na stoiskach regionalnych wystawców znaleźć będzie można zarówno polskie naturalne wędliny, sery, jak i aromatyczne przyprawy z różnych zakątków świata.
Coś dla siebie znajdą zarówno miłośnicy aromatycznych polskich wędlin, jak i amatorzy słodkości. Tym, którzy z rozrzewnieniem wspominają czasy PRL-u z pewnością spodobają się również stoiska z przysmakami inspirowanymi kuchnią charakterystyczną dla tego okresu.
Podczas weekendowych targów zapach świeżego chleba na tradycyjnym zakwasie będzie mieszał się z aromatem podlaskich wędlin i wonnych przypraw. Na straganach dostępne będą serki z Białego Dunajca oraz naturalne pszczele miody. Najmłodszych klientów ucieszą zapewne stoiska ze słodyczami, żelkami i krówkami, a smakoszy bardziej tradycyjnych łakoci – bogaty wybór tradycyjnych chałw.
Targi regionalne odwiedzać można od czwartku do niedzieli w godzinach otwarcia centrum. Stoiska zlokalizowane będą przy wejściu głównym w okolicach salonu Empik.
Jak podkreśla Anna Mrzewa, Dyrektor CH Pasaż Łódzki:
Targi regionalne, to doskonała okazja, by spróbować najlepszych polskich produktów pochodzenia naturalnego. Klienci CH Pasaż Łódzki będą mogli w najbliższych dniach skosztować aromatycznych przypraw z całego świata i zaopatrzyć się w polskie produkty najwyższej jakości. Wydarzenie to cieszy się zawsze dużą popularnością wśród klientów Pasażu.