Targi produktów bezglutenowych to zupełnie nowe wydarzenie w Blue City. W dniach 22-24 lutego swoje produkty zaprezentują czołowi producenci żywności nieprzetworzonej. Asortyment będzie bardzo zróżnicowany: od wędlin i pieczywa, po ciasta i słodycze.
Popyt na produkty bezglutenowe z dnia na dzień wzrasta, przyczynia się do tego nie tylko zwiększona wykrywalność nietolerancji glutenu w polskim społeczeństwie, ale i moda na dietę bezglutenową. Targi, które po raz pierwszy odbędą się w Blue City w weekend 22-24 lutego, chcą pokazać, że dania bezglutenowe są nie tylko zdrowe, ale i smaczne.
Szczególnym dniem będzie piątek 22 lutego, gdyż w godz. 16.00-19.00 zaplanowano pokaz kulinarny Roberta Sowy – Mistrza Kulinarnego, który przygotuje trzy dania bezglutenowe do degustacji.
Zobacz więcej informacji o Blue City
Zobacz sklepy w Blue City
Tagi: