Poznaniacy odwiedzający Galerię Malta w dniach od 20 do 22 grudnia, podczas świątecznego Weekendu Eko, będą mogli zainspirować się kuchnią bożonarodzeniową i wzbogacić swoją spiżarnię o najlepsze regionalne produkty, niezbędne do przygotowania przepysznych potraw na wigilijny stół.
Dla wielbicieli tradycyjnej kuchni polskiej została przygotowana wyjątkowa oferta, dzięki której już teraz będzie można poczuć smak świąt. Na klientów galerii czekać będą m.in. ekologiczny barszcz z Folwarku Wąsowo, tradycyjne wędliny z Kruszewni oraz od Słocińskiego, miody od Bartkowiaka idealne do kutii, różne rodzaje wędzonych ryb, ciasta świąteczne od Baranowskiego, olej rydzowy z Semco najlepszy do śledzika, wykwintne pasty i pasztety od ABC oraz Benedyktynka na poprawę trawienia po świątecznych spotkaniach przy stole.
Ponadto będzie można zamówić spersonalizowanego piernika z wypisanym imieniem, który może być miłym prezentem dla bliskich nam osób.
Tagi: