Każda pora roku rządzi się swoimi prawami. Bez względu na to, którą z nich lubimy, należy dostosować się do jej zasad. Również pod względem kulinarnym można odczuć w ciągu roku zmiany.
Wiosną i latem najchętniej wybieramy lekkie produkty – owoce i warzywa. Są lekkie i idealne na upały. Natomiast jesienią i zimą skupiamy się na potrawach ciepłych, często bardziej kalorycznych. Co łączy cały rok w kuchniach? Chęć zdrowego jedzenia i możliwości wyboru sprawdzonych i zdrowych produktów!
Tą możliwość po raz kolejny przygotowało Gemini Park Bielsko–Biała! Już od czwartku, 24 września, rusza Jarmark Produktów Regionalnych, na którym będzie można nabyć produkty wytwarzane przez niewielkie zakłady według tradycyjnych staropolskich receptur. Co łączy wszystkich producentów takich zakładów? Przede wszystkim zamiłowanie do produktu oraz, w wielu przypadkach, tajemnica przygotowania wyrobu, której każdy strzeże jak oka w głowie.
Wędliny i kiełbasy wędzone według starych receptur, sery wytwarzane starodawnymi metodami, chleby pieczone z najwyższej jakości produktów i to wszystko pozbawione chemicznych dodatków, szkodliwych dla zdrowia.
Jeżeli lubicie smacznie zjeść, ale tym samym nie rezygnować ze zdrowych i dobrych dla organizmu, wartościowych wyrobów to z pewnością nie może was zabraknąć podczas Jarmarku Produktów Regionalnych. Gemini Park Bielsko-Biała zaprasza w dniach 24 – 27 września.
Tagi: