Naturalne składniki oraz tradycyjne receptury, to podstawa oferty Targów Produktów Regionalnych, które odbędą się w dniach od 23 do 26 maja w centrum handlowym King Cross Praga.
Targi Produktów Regionalnych organizowane są z myślą o osobach poszukujących zdrowej, pozbawionej chemii i konserwantów, a przy tym smacznej żywności. Oferta wystawców trafia do tych, którzy cenią polskie tradycje kulinarne i dbają o jakość spożywanych posiłków.
Podczas Targów Produktów Regionalnych, które rozpoczną się w CH King Cross Praga już w najbliższy czwartek, 23 maja, będzie można nabyć:
- wędzone i pieczone wędliny oraz kiełbasy z Podlasia;
- pieczywo kurpiowskie z Łysych;
- pajdy ze smalcem z Sierpca;
- oscypki z Bacówki na Wójciźnie;
- sery korycińskie z Podlasia;
- miody z Warmii;
- pierogi domowe z Podkarpacia;
- mrowiska i sękacze z Suwalszczyzny;
- ciasta domowe i przyprawy naturalne.
Dodatkowo, na placu przy strefie restauracyjnej staną stoiska z rękodziełem, na których dostępne będą m.in. ręcznie malowane wyroby ceramiczne, torby filcowe, kapcie i chusty góralskie, drewniana galanteria i drobna biżuteria.
W sobotnie popołudnie atrakcją targów będzie występ kapeli góralskiej Hora, która nie tylko będzie śpiewać, ale też dotrzyma klientom towarzystwa opowiadając o wykonywanych pieśniach i tradycyjnych instrumentach muzycznych oraz snując góralskie przypowieści.
Targi Produktów Regionalnych dostępne będą w godzinach otwarcia centrum handlowego, tj. od czwartku do soboty w godzinach 9:00 – 21:00, w niedzielę w godz. 10:00 – 20:00. Występy kapeli Hora planowane są w sobotę, 25 maja, w godzinach 12:00 – 15:30.
Zobacz więcej informacji o King Cross Praga
Zobacz sklepy w King Cross Praga
Tagi: