Wystawcy z Grecji, Bułgarii, Francji, Hiszpanii i Włoch oraz około dwudziestu wystawców z różnych regionów Polski. Najwyższej jakości produkty żywnościowe, jakich na próżno szukać w sklepach. Chleby, wędliny, sery, a także wino, piwo i smalec. Tak w skrócie przedstawia się majowa odsłona Jarmarku Produktów Regionalnych, który zawita do Blue City 16 i potrwa do 18 maja.
Maj, co roku wyznacza początek sezonu na jedzenie na powietrzu. To czas pikników w parku i poza miastem, śniadań spożywanych na balkonach i w ogródkach oraz kolacji przy winie w kawiarniach. Nie ma nic przyjemniejszego niż odrobina świeżego, naturalnego jedzenia, słońce i wolny czas spędzony w gronie znajomych. Piknikowe kosze i domowe lodówki najlepiej zapełnić jedzeniem, co, do którego ma się pewność, że jest ekologiczne i przyrządzone z najlepszej jakości produktów, a takie właśnie można spotkać na comiesięcznym Międzynarodowym
Jarmarku Produktów Regionalnych, który w tym miesiącu odbędzie się w dniach 16-18 maja. Będzie tu można kupić przepyszne pieczywo, wędliny oraz sery, a do tego pyszne nalewki, wina i piwa regionalne.
Zobacz więcej informacji o Blue City
Zobacz sklepy w Blue City
Tagi: