Największa cykliczna atrakcja regionalna w stolicy, czyli Międzynarodowy Jarmark Produktów Regionalnych, nie zawiedzie i w tym miesiącu. Już 19 maja teren przy fontannie w Blue City zamieni się w targowisko najlepszej i najzdrowszej tradycyjnej, nie tylko polskiej żywności.
Od czwartku 19 maja do niedzieli 22 maja znowu będzie można zaopatrzyć się w zdrową, przepyszną i przygotowaną według tradycyjnych receptur żywność z całego świata. Wybór jak zawsze będzie trudny, będą kusić pachnące mięsa, świeżutkie sery, smakowite ciasta i świeży chleb. Najlepiej ulec pokusie i kupić wszystkiego po trochu. Tym, którzy nie lubią dużo czasu spędzać w kuchni, radzimy zajrzeć na stoiska z dżemami, marmoladami i przetworami. Nie zaszkodzi też zaopatrzyć swojej spiżarki w miody i nalewki.
W tym miesiącu szczególnie organizatorzy polecają wszelkie ryby, wyśmienite kiełbasy oraz świeże warzywa – idealne na majowego grilla.
Tagi: