Powrót z wakacji to często powrót do złych nawyków żywieniowych. Choć latem łatwo i przyjemnie było nam jeść świeże warzywa i owoce, teraz w codziennym pośpiechu wracamy do szybkich i gotowych posiłków. Jest jednak sposób na to, by zachować zdrowie na talerzu i w lodówce. Raz w miesiącu odwiedzić Międzynarodowy Jarmark Produktów Regionalnych. Tym razem odbędzie się w dniach 18-20 września.
Podczas jarmarku można zaopatrzyć się w świeże produkty, potrzebne do urozmaicenia codziennego menu. Począwszy od najlepszej jakości pieczywa, przez wędzone w tradycyjnych wędzarniach kiełbasy i wędliny, po pyszne, regionalne sery, a na przetworach, dżemach i przyprawach kończąc.
Na stołach, które rozstawią się pod fontanną, będzie można znaleźć też wiele produktów typowych dla kuchni włoskiej, hiszpańskiej, węgierskiej, tureckiej czy greckiej.
Tagi: