Nie wiadomo, czy to wakacyjna moda czy może trend, który utrzyma się na dłużej. Kuracje koktajlami oraz produkty bezglutenowe to teraz główny kierunek branży spożywczo-dietetycznej. Nie obejdzie się bez niego także zawsze trzymający rękę na pulsie Międzynarodowy Jarmark Produktów Regionalnych, który rozstawi się pod fontanną w dniach 21-23 sierpnia.
Wakacyjna odsłona jarmarku pełna będzie produktów z mąki z pełnego przemiału Wśród innych zdrowych propozycji będą też oleje tłoczone na zimno oraz wyciskarki do soków, które dla wielu mogą stać się nieodzownych sprzętem na lato.
Umożliwiają komponowanie smacznych, pełnowartościowych koktajli, które mogą stać się podstawą kilkudniowej monodiety, ale też z powodzeniem zastąpić jeden z posiłków podczas letnich upałów. A ponieważ nazwa jarmarku zobowiązuje, oprócz polskich specjałów pojawią się rosyjskie smakołyki i litewskie słodkości.
Tagi: