I znów pod fontanną Blue City rozstawią się jarmarczne stoły, suto zastawione dobrem wszelakim: z kraju i zagranicy. Z okazji lutowego święta zakochanych proponujemy, aby specjałów kosztować w parach i parami. Polecamy oliwki z fetą oraz pasztet z żurawiną.
Przez trzy dni od 8 do 10 lutego będzie można zobaczyć, co dobrego i – co najważniejsze –naturalnego produkuje się w Polsce i na świecie. Żywność regionalna przygotowywana jest według tradycyjnych receptur, z najlepszych składników i bez użycia konserwantów. Tym frykasom naprawdę można zaufać, w przeciwieństwie do wątpliwej jakości efektów taśmowej produkcji. Co jakiś czas słyszymy przecież o kolejnej partii zakażonych słodyczy, wędlin czy choćby zwykłej mąki.
Tymczasem wszystkie produkty prezentowane podczas Jarmarku mają certyfikaty autentyczności, a poza tym za ich jakość świadczą sami wystawcy, którzy przy okazji zdradzą technikę produkcji i wyjaśnią sposób przechowywania.
Zobacz więcej informacji o Blue City
Zobacz sklepy w Blue City
Tagi: