Sezon grillowy można już oficjalnie uznać za otwarty. Najbliższy Międzynarodowy Jarmark Produktów Regionalnych w Blue City będzie poświęcona właśnie przysmakom, które mogą urozmaicić przyjęcie na łonie natury.
Wystawcy z różnych zakątków Polski, Europy i świata pojawią się przy fontannie na poziomie -1 w dniach 25-28 maja. Spotkanie z nimi będzie świetną okazją do tego, żeby poznać nowe oblicze tradycyjnych, regionalnych przysmaków – na przykład spróbować grillowanego oscypka z dodatkiem żurawiny.
Miłośnicy bardziej konserwatywnego menu na grilla również znajdą coś dla siebie – szeroki wybór kiełbas z pewnością ich zadowoli. Będzie można przy okazji sprawdzić, jak ich smak komponuje się z bardziej egzotycznymi akcentami. To właśnie różnorodność i szeroki wachlarz inspiracji kulinarnych są największymi zaletami Jarmarków i powodami, dla których klienci tak chętnie wracają na kolejne edycje.