Już w najbliższy czwartek na terenie Komety pojawią się stoiska wystawców z ofertą regionalną skierowaną do osób, które poszukują smacznej, pozbawionej chemii i konserwantów żywności. Produkty oferowane na Jarmarku bazują na tradycyjnych, staropolskich przepisach, są „swojskie” i smaczne, a ich wyjątkowość bierze się z zastosowanych do ich produkcji składników. Jarmark Regionalny, który trwać będzie aż do niedzieli, jest doskonałą okazją, by uzupełnić swój koszyk zakupów o produkty niedostępne na co dzień w sklepach spożywczych.
Na stoiskach pojawią się m.in. góralskie sery prosto z podhalańskiej wsi – Białego Dunajca; świeżo wypiekane chleby na zakwasie czy staropolskie wędliny z Podlasia.
W niezwykłą podróż smaków zabiorą odwiedzających Jarmark Regionalny w Komecie nie tylko polskie produkty, ale także tradycyjne, greckie przysmaki, jak chałwa czy baklawa – słodkie ciasto wypełnione orzechami i bakaliami.
-
Serdecznie zapraszamy miłośników dobrych smaków na Jarmark Produktów Regionalnych. Klienci odwiedzając w najbliższy weekend nasze centrum nie tylko wzbogacą swoją kuchnię o wyjątkowe produkty, ale także wspomogą lokalnych wytwórców produkujących te wspaniałe przysmaki z najwyższą starannością – zachęca Joanna Sawośko-Duda, dyrektor Centrum Handlowego Kometa.
Jarmark Regionalny będzie czynny w godzinach otwarcia centrum.
Tagi: