Galeria handlowa Sadyba Best Mall zaprasza w dniach 21-24 maja (środa- sobota) wszystkich smakoszy tradycyjnej żywności na Jarmark regionalny.
Warte Państwa uwagi będą na pewno:
- wędliny i sery korycińskie z Podlasia,
- oscypki z Bacówki na Wójciżnie,
- pieczywo kurpiowskie z Łysych,
- pajdy ze smalcem i ogórkiem,
- ryby wędzone,
- produkty tatarskie,
- oliwki i piwo regionalne,
- miody naturalne,
- przyprawy i zioła,
- soki i konfitury naturalne, chałwy, sosy.
Jarmarki Produktów Regionalnych powstały z myślą o osobach, które poszukują smacznej, tradycyjnej, pozbawionej chemii i konserwantów żywności. Oferta skierowana jest do tych, którzy cenią smak i walory zdrowotne produktów oraz chcą spróbować czegoś innego niż produkty oferowane przez zwykłe sklepy spożywcze. Każdy znajdzie coś dla siebie.
Produkty oferowane na jarmarkach bazują na przepisach przodków, są „swojskie” i smaczne, a ich specyfika wiąże się przede wszystkim z rodzajem stosowanych składników oraz z tradycją ich przyrządzania. Wytwarzanie regionalnych przysmaków daje możliwość zarobku rolnikom i przyczynia się do rozwoju obszarów wiejskich. Wspomaga także działania zmierzające do zachowania dziedzictwa kulturowego wsi.
Tagi: