Nowy rok to nowe postanowienia, ale też stare dobre nawyki. Jeśli jednym z tych ostatnich jest comiesięczne przychodzenie na Jarmark Produktów Regionalnych – bardzo się cieszymy. Jeśli nie – pora to zmienić. Pierwsza ku temu okazja trafi się w weekend 17-19 stycznia.
Dobra dieta to podstawa dobrej formy. Dostarcza wartościowych składników, a w związku z tym energii do pracy, ruchu, dobrego funkcjonowania. W obecnym pędzącym świecie zbyt wiele rzeczy chcemy mieć na już, na wczoraj, od ręki. Niestety nie zawsze wychodzi nam to na zdrowie. A już zwłaszcza jeśli ten pośpiech dotyczy kwestii jedzenia. Dobre produkty potrzebują czasu, serca i uwagi, a tego nie brakuje podczas cyklicznego Jarmarku.
Co miesiąc zjeżdżają tu najlepsi producenci żywności z Polski oraz Europy, wspierani przez tradycyjne rzemiosło. Na ponad 30 stoiskach można degustować potrawy przygotowywane według tradycyjnych receptur, posiadające certyfikaty jakości i ekologiczne. Co ważne, o każdą rzecz można spytać bezpośrednio jej wytwórcę, zapoznać się z poszczególnymi etapami produkcji i filozofią przedsiębiorstwa. Oczywiście, że na to potrzeba czasu, serca i uwagi. Ale o to przecież w życiu chodzi!
Tagi: