Listopadowa odsłona Zielonych Jarmarków rozpocznie się w najbliższą środę 15 listopada. Wśród wystawców pojawią się stali bywalcy oferujący dobrze znane produkty jak wędliny, chleby, miody czy przyprawy, ale pojawią się również sezonowe nowości – przetwory z gęsiny.
Potrawy typu slow food na dobre wróciły do łask. Coraz większą uwagę przykładamy do produktów przygotowanych tradycyjnymi metodami, według starych przepisów, bez użycia polepszaczy smaku czy sztucznych konserwantów. Zielone Jarmarki to impreza odbywająca się w Galerii Przymorze od lat. Każdego miesiąca regionalni dostawcy na 4 dni obficie zastawiają swe drewniane stoiska ekologicznymi produktami. To prawdziwa uczta dla zmysłów – ciężko przejść obok nie delektując się przyjaznym aromatem i smakowitym wyglądem prezentowanych rarytasów. Co istotne, wielu dostawców oferuję degustację wyrobów przed ich zakupem. Już po pierwszym kęsie czuć, że w przygotowanie produktów autorzy wkładają pasję i serce.
Każdy kto odwiedzi Galerię Przymorze w dniach 15-18 listopada będzie miał okazję nabyć m.in.:
Uzupełnieniem oferty są produkty rękodzielnicze – na dodatkowym stoisku pojawi się biżuteria ze stali chirurgicznej.
- Jeżeli zainteresowanie imprezą utrzyma się na podobnym poziomie jak przez ostatnie lata z przyjemnością będziemy organizowali Jarmarki również w przyszłym roku. Serdecznie zapraszamy mieszkańców Przymorza i okolic do odwiedzenia naszej Galerii w najbliższych dniach
- mówi Agnieszka Wojtaszczyk, dyrektor Galerii Przymorze.
Stoiska będą dostępne dla odwiedzających w godzinach otwarcia Galerii. Wstęp na wydarzenie jest bezpłatny.