Już w dniach 17-20 września Centrum Janki zaprasza wszystkich miłośników dobrego jedzenia na Jarmark Produktów Regionalnych. To doskonała okazja, aby urozmaicić domowy stół smakami z najodleglejszych zakątków Polski.
Jarmarki Produktów Regionalnych w Centrum Janki powstały z myślą o osobach, które poszukują smacznej, tradycyjnej, pozbawionej chemii i konserwantów żywności. Oferta skierowana jest do wszystkich, którzy chcą spróbować czegoś innego niż produkty oferowane przez zwykłe sklepy spożywcze.
Na smakoszy tradycyjnej żywności czekają w Centrum Janki wędliny i kiełbasy z Podlasia, pieczywo kurpiowskie z Łysych, oscypki z Bacówki na Wojciżnie, sery korycińskie z Podlasia, pajdy ze smalcem, pieczywo i ogórki z Sierpca, chałwa, miody naturalne, suszone owoce oraz ryby wędzone. Uzupełnieniem oferty będzie rękodzieło artystyczne, przygotowane przez najlepszych rzemieślników z całej Polski.
-
Na cztery dni do Centrum Janki przyjadą regionalni producenci tradycyjnej żywności z całego kraju, aby zaprezentować naszym klientom swoje produkty. Oferta dostępna na Jarmarku z pewnością przypadnie do gustu osobom, które cenią smak i walory zdrowotne produktów – mówi Anna Walerych, dyrektor Centrum Janki.
Jarmark Produktów Regionalny będzie dostępny w godzinach otwarcia galerii.
Tagi: