Żołądki klientów Blue City nie będą miały szansy na dobre zatęsknić za pysznym jedzeniem. Tydzień po imprezie „Kuchnia od kuchni” pod fontanną zagości już 120-sty Międzynarodowy Jarmark Produktów Regionalnych. A tęsknota będzie jego tematem przewodnim. Wspaniałe zapachy i wygląd oferowanych regionalnych produktów przypomną słoneczne dni minionego lata.
Wakacyjne wojaże, relaks w restauracyjnych ogródkach czy nieśpieszne przyjęcia w ogrodzie czy na balkonie – tak wielu z nas wspomina minione lato. Aura sprzyjała, podobnie jak humory.
Niektórzy odwiedzili zakątki świata, w których nigdy nie byli, i zachwycili się urokiem tamtejszych krajobrazów oraz niespotykanym smakiem dalekiej kuchni. Inni odkryli bogactwo regionalnych widoków i produktów.
Jedni i drudzy mogą sobie przypomnieć magiczny czas odwiedzając Międzynarodowy Jarmark Produktów Regionalnych. Wystawcy zaprezentują między innymi sery z Korycina, chleb z Kadzidła, góralskie oscypki spod samych Tatr i wiele, wiele innych smakowitych produktów z Rosji, Węgier, Bułgarii, Grecji czy Azerbejdżanu. Uzupełnieniem jarmarku będzie wystawa tradycji wyrobu serów.
Jarmark potrwa od 16 do 18 października.
Tagi: