Naszą intencją było stworzenie swoistej oazy relaksu z funkcją komercyjną

2024-06-10 | 08:00

Zarządzane przez nas centrum Ferio Konin jest największym centrum w promieniu 50 km. I to w znacznej mierze determinuje rolę food courtu jako miejsca spotkań i integracji, gdzie nasi klienci spędzają dużo czasu. Mając to na uwadze, z niezwykłą starannością podeszliśmy do jego modernizacji - podkreśla Henryk Grabowski, Dyrektor Centrum Handlowego Ferio Konin, Multi Poland Sp. z o.o.

Projekt nowej strefy restauracyjnej w centrum handlowym Ferio Konin nawiązuje bezpośrednio do strategii marketingowej i claimu  „Centrum z dobrą energią”.  To hasło od kilku lat nadaje ton nie tylko działaniom marketingowym, ale także ma znaczący wpływ na przeprowadzane w centrum zmiany czy modernizacje. Chcieliśmy, aby w strefie gastronomicznej, oprócz różnorodnej oferty kulinarnej nasi klienci dobrze się czuli, mogli rodzinnie odpocząć pomiędzy zakupami. Wychodząc naprzeciw tym potrzebom połączyliśmy strefę food courtu i strefę chillout z elementami wellbeing. 

Co istotne, nasze położenie sprawia, że jesteśmy nie tylko obiektem komercyjnym, ale także miejscem spotkań oraz spędzania czasu lokalnej społeczności. Dlatego musimy dbać o zróżnicowaną ofertę gastronomiczną. W ostatnim czasie wydzielone zostały dwa nowe punkty gastronomiczne: ciesząca się obecnie dużą popularnością wśród dzieci Bubble Tea oraz Pizza Hut, która w naszym centrum funkcjonuje w koncepcie Fast Casual Delivery. Restauracja Olimp z daniami na wagę oraz Kebab Arianos zaspokajają zarówno potrzeby klientów zamawiających na wynos, jak i tych, którzy decydują się zjeść posiłek na miejscu w strefie food courtu z nowoczesnym i komfortowym wyposażeniem. Jeśli chodzi o innowacje, to podczas przebudowy i modernizacji naszej strefy restauracyjnej zostały wymienione m.in. elementy małej architektury oraz całkowicie przeprojektowano kids corner. 

Zgodnie z najnowszymi standardami zadbano o tzw. wellbeing: wyciszono przestrzeń specjalnymi ekranami akustycznymi i wprowadzono lampy emitujące przyjazne światło. Rośliny dobrano nie tylko pod kątem dekoracyjnym, ale także użytkowym: oczyszczają powietrze i produkują tlen. Wszystkie elementy małej architektury są wyprodukowane z materiałów niskoemisyjnych, które można poddać recyclingowi, a do ich produkcji użyto głównie metalu i drewna. Prawdziwą ciekawostką są krzesła w strefie restauracyjnej: wyprodukowano je ze sprasowanych fusów kawy! Wykonawca koncepcji projektowej doskonale odczytał potrzeby klientów centrum i zrealizował je w duchu ochrony środowiska. Na uwagę zasługuje też fakt, że motywem wiodącym w strategii marketingowej Ferio Konin jest ekologia. Centrum podąża w tym kierunku, ponieważ jest obiektem nowoczesnym, wspiera miejskie inicjatywy i jest świadome wyzwań społeczności. Dobra energia to kolor zielony niezmiennie pojawiający się w kreacji, ale także wnętrzach Ferio, nawiązujący do przyrody, natury, niosący właściwości regenerujące i uspakajające. 

Zarządzane przez nas Ferio Konin jest najchętniej odwiedzanym centrum w okolicy. Myślę jednak, że po ostatniej modernizacji strefy food court nasi klienci będą w niej spędzać jeszcze więcej czasu niż dotychczas, decydując się na skorzystanie z oferty gastronomicznej na miejscu. Aby przekonać ich do tego, wprowadziliśmy szereg rozwiązań: kids corner w bezpośredniej bliskości strefy restauracyjnej, dużą ilość zieleni, przytłumione światło i wyciszenie części dźwięków. Naszą intencją było stworzenie swoistej oazy relaksu z funkcją komercyjną. Codziennie obserwujemy naszą strefę restauracyjną i wiemy, że to założenie udało nam się zrealizować w 100%.

Tagi: centra handlowe Ferio Konin Henryk Grabowski food court
Oceń artykuł:

Fot: Ferio Konin Źródło: Ferio Konin

Naszą intencją było stworzenie swoistej oazy relaksu z funkcją komercyjną

Polityka Prywatności
  1. Serwis nie zbiera w sposób automatyczny żadnych informacji, z wyjątkiem informacji zawartych w plikach cookies.
  2. Pliki cookies (tzw. „ciasteczka”) stanowią dane informatyczne, w szczególności pliki tekstowe, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu i przeznaczone są do korzystania ze stron internetowych Serwisu. Cookies zazwyczaj zawierają nazwę strony internetowej, z której pochodzą, czas przechowywania ich na urządzeniu końcowym oraz unikalny numer.
  3. Podmiotem zamieszczającym na urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu pliki cookies oraz uzyskującym do nich dostęp jest operator Serwisu.
  4. Pliki cookies wykorzystywane są w celu:
  5. dostosowania zawartości stron internetowych Serwisu do preferencji Użytkownika oraz optymalizacji korzystania ze stron internetowych; w szczególności pliki te pozwalają rozpoznać urządzenie Użytkownika Serwisu i odpowiednio wyświetlić stronę internetową, dostosowaną do jego indywidualnych potrzeb;
  6. tworzenia statystyk, które pomagają zrozumieć, w jaki sposób Użytkownicy Serwisu korzystają ze stron internetowych, co umożliwia ulepszanie ich struktury i zawartości;
  7. utrzymanie sesji Użytkownika Serwisu (po zalogowaniu), dzięki której Użytkownik nie musi na każdej podstronie Serwisu ponownie wpisywać loginu i hasła;
  8. W ramach Serwisu stosowane są następujące rodzaje plików cookies:
  9. „niezbędne” pliki cookies, umożliwiające korzystanie z usług dostępnych w ramach Serwisu, np. uwierzytelniające pliki cookies wykorzystywane do usług wymagających uwierzytelniania w ramach Serwisu;
  10. pliki cookies służące do zapewnienia bezpieczeństwa, np. wykorzystywane do wykrywania nadużyć w zakresie uwierzytelniania w ramach Serwisu;
  11. „wydajnościowe” pliki cookies, umożliwiające zbieranie informacji o sposobie korzystania ze stron internetowych Serwisu;
  12. „funkcjonalne” pliki cookies, umożliwiające „zapamiętanie” wybranych przez Użytkownika ustawień i personalizację interfejsu Użytkownika, np. w zakresie wybranego języka lub regionu, z którego pochodzi Użytkownik, rozmiaru czcionki, wyglądu strony internetowej itp.;
  13. „reklamowe” pliki cookies, umożliwiające dostarczanie Użytkownikom treści reklamowych bardziej dostosowanych do ich zainteresowań.
  14. W wielu przypadkach oprogramowanie służące do przeglądania stron internetowych (przeglądarka internetowa) domyślnie dopuszcza przechowywanie plików cookies w urządzeniu końcowym Użytkownika. Użytkownicy Serwisu mogą dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących plików cookies. Ustawienia te mogą zostać zmienione w szczególności w taki sposób, aby blokować automatyczną obsługę plików cookies w ustawieniach przeglądarki internetowej bądź informować o ich każdorazowym zamieszczeniu w urządzeniu Użytkownika Serwisu. Szczegółowe informacje o możliwości i sposobach obsługi plików cookies dostępne są w ustawieniach oprogramowania (przeglądarki internetowej).
  15. Operator Serwisu informuje, że ograniczenia stosowania plików cookies mogą wpłynąć na niektóre funkcjonalności dostępne na stronach internetowych Serwisu.
  16. Pliki cookies zamieszczane w urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu i wykorzystywane mogą być również przez współpracujących z operatorem Serwisu reklamodawców oraz partnerów.
  17. Więcej informacji na temat plików cookies znajdziesz pod adresem http://wszystkoociasteczkach.pl/ lub w sekcji „Pomoc” w menu przeglądarki internetowej.