Gastronomia stała się egalitarna

2018-10-11 | 09:00

Czy coś jeszcze Panią pozytywnie zaskoczyło?

Ogromnie miło wspominam fakt, że przed otwarciem restauracji nikt nie odmówił nam pomocy. Wystarczył dosłownie jeden telefon i mieliśmy wsparcie z innych restauracji Sphinx przez kilka pierwszych dni, kiedy najbardziej tego potrzebowaliśmy. 

Sphinx oraz Fabryka Pizzy w Mińsku Mazowieckim zostały otwarte w maju br. Jak po kilku miesiącach ocenia Pani ich funkcjonowanie? Jakim cieszą się zainteresowaniem?

Wprawdzie ciężko jest oceniać po tak krótkim czasie od uruchomienia restauracji, ale na pewno mogę powiedzieć, że pomysł z założeniem restauracji jest trafiony. Bardzo cieszy fakt, że odwiedzający nas goście wracają do nas całymi rodzinami i pocztą pantoflową przekazują innym opinie. To najlepsza rekomendacja. Często słyszę, że niektórzy marzyli o restauracji Sphinx w naszym mieście i nie były to tylko czcze słowa, bo faktycznie niemal codziennie pojawiają się u nas na lunchu czy o innej porze dnia.

A jak ocenia Pani współpracę w ramach franczyzy?

Franczyza nie bez powodu uznawana jest za jedną z bezpieczniejszych form prowadzenia działalności gospodarczej. Szczególnie, że korzysta się ze sprawdzonych już metod biznesu. W gastronomii trudno jest budować od podstaw znajomość marki i pozyskać zaufanie klientów. Dlatego renomowana marka w dużej mierze ułatwia start w tej branży. Współpraca ze Sfinksem przebiega prawidłowo, zgodnie z tym, co założyliśmy na etapie podpisywania umowy.

Na jakie główne korzyści wynikające z prowadzenia restauracji w ramach sieci Sfinks Polska może Pani wskazać?

Zaletą franczyzy w Sfinks Polska jest to, że franczyzobiorca od samego początku prowadzi lokal pod znaną marką, dzięki czemu ma szansę szybko zdobyć klientów dla swojej restauracji. Prestiż oraz stałe i sprawdzone menu bazowe bardzo ułatwiają też organizację pracy, a na dodatek są dobrze postrzegane przez gości. Marki jak Sphinx czy Fabryka Pizzy to również dobry sposób dla właścicieli galerii, by podnieść atrakcyjność zarządzanego centrum handlowego, szczególnie w mniejszych miastach. Jednocześnie współpracując ze Sfinksem franczyzobiorca może liczyć na profesjonalne wsparcie na każdym etapie działalności, począwszy od przygotowania inwestycji, przez uruchomienie lokalu, po doradztwo już w trakcie prowadzenia restauracji. Ułatwieniem na etapie funkcjonowania restauracji jest też na pewno scentralizowany system dostaw, który zapewnia dostęp do sprawdzonych dostawców i wysokiej jakości produktów. Jednocześnie dzięki zbudowanej skali działania, pozwala korzystać z atrakcyjnych cen, których indywidualnym przedsiębiorcom trudno byłoby wynegocjować.

Co chciałaby Pani powiedzieć innym potencjalnym franczyzobiorcom, którzy rozważają otwarcie restauracji we współpracy ze Sfinks Polska?

Na pewno gastronomia to nie zabawa i trzeba się starać cały czas, być na miejscu, obserwować, słuchać. Należy szanować załogę i gości, bo bez jednych nie ma drugich. Jeśli działamy, bo rzeczywiście chcemy działać, wszystko powinno się udać, czego sobie i wszystkim życzę.

Tagi: Sfinks Sylwester Cacek
Oceń artykuł:

Źródło: Sfinks

Gastronomia stała się egalitarna

Polityka Prywatności
  1. Serwis nie zbiera w sposób automatyczny żadnych informacji, z wyjątkiem informacji zawartych w plikach cookies.
  2. Pliki cookies (tzw. „ciasteczka”) stanowią dane informatyczne, w szczególności pliki tekstowe, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu i przeznaczone są do korzystania ze stron internetowych Serwisu. Cookies zazwyczaj zawierają nazwę strony internetowej, z której pochodzą, czas przechowywania ich na urządzeniu końcowym oraz unikalny numer.
  3. Podmiotem zamieszczającym na urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu pliki cookies oraz uzyskującym do nich dostęp jest operator Serwisu.
  4. Pliki cookies wykorzystywane są w celu:
  5. dostosowania zawartości stron internetowych Serwisu do preferencji Użytkownika oraz optymalizacji korzystania ze stron internetowych; w szczególności pliki te pozwalają rozpoznać urządzenie Użytkownika Serwisu i odpowiednio wyświetlić stronę internetową, dostosowaną do jego indywidualnych potrzeb;
  6. tworzenia statystyk, które pomagają zrozumieć, w jaki sposób Użytkownicy Serwisu korzystają ze stron internetowych, co umożliwia ulepszanie ich struktury i zawartości;
  7. utrzymanie sesji Użytkownika Serwisu (po zalogowaniu), dzięki której Użytkownik nie musi na każdej podstronie Serwisu ponownie wpisywać loginu i hasła;
  8. W ramach Serwisu stosowane są następujące rodzaje plików cookies:
  9. „niezbędne” pliki cookies, umożliwiające korzystanie z usług dostępnych w ramach Serwisu, np. uwierzytelniające pliki cookies wykorzystywane do usług wymagających uwierzytelniania w ramach Serwisu;
  10. pliki cookies służące do zapewnienia bezpieczeństwa, np. wykorzystywane do wykrywania nadużyć w zakresie uwierzytelniania w ramach Serwisu;
  11. „wydajnościowe” pliki cookies, umożliwiające zbieranie informacji o sposobie korzystania ze stron internetowych Serwisu;
  12. „funkcjonalne” pliki cookies, umożliwiające „zapamiętanie” wybranych przez Użytkownika ustawień i personalizację interfejsu Użytkownika, np. w zakresie wybranego języka lub regionu, z którego pochodzi Użytkownik, rozmiaru czcionki, wyglądu strony internetowej itp.;
  13. „reklamowe” pliki cookies, umożliwiające dostarczanie Użytkownikom treści reklamowych bardziej dostosowanych do ich zainteresowań.
  14. W wielu przypadkach oprogramowanie służące do przeglądania stron internetowych (przeglądarka internetowa) domyślnie dopuszcza przechowywanie plików cookies w urządzeniu końcowym Użytkownika. Użytkownicy Serwisu mogą dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących plików cookies. Ustawienia te mogą zostać zmienione w szczególności w taki sposób, aby blokować automatyczną obsługę plików cookies w ustawieniach przeglądarki internetowej bądź informować o ich każdorazowym zamieszczeniu w urządzeniu Użytkownika Serwisu. Szczegółowe informacje o możliwości i sposobach obsługi plików cookies dostępne są w ustawieniach oprogramowania (przeglądarki internetowej).
  15. Operator Serwisu informuje, że ograniczenia stosowania plików cookies mogą wpłynąć na niektóre funkcjonalności dostępne na stronach internetowych Serwisu.
  16. Pliki cookies zamieszczane w urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu i wykorzystywane mogą być również przez współpracujących z operatorem Serwisu reklamodawców oraz partnerów.
  17. Więcej informacji na temat plików cookies znajdziesz pod adresem http://wszystkoociasteczkach.pl/ lub w sekcji „Pomoc” w menu przeglądarki internetowej.