23 sierpnia w menu McDonald’s pojawiła się nowa oferta, a w niej dwie nowości: Burger Grzybowy i McWrap Grzybowy z Kurczakiem. Do menu powraca znana i lubiana pozycja - Podwójny McRoyal z Bekonem i Prażoną Cebulą. Wśród dodatków pojawią się Swojskie Łódeczki z sosem śmietanowym. Mocnym akcentem na zakończenie wakacji będą nowe egzotyczne desery: McFlurry Mango-Marakuja i Lodowe Marzenie Mango-Marakuja.
Fani grzybowych smaków na pewno ucieszą się z nowej oferty McDonald’s. W Burgerze Grzybowym znajdziemy porcję 100% wołowiny z dwoma plastrami topionego sera Ementaler, pieczarkami i sosem grzybowym. Smak burgera podkreśla świeża rukola i czerwona cebula. Wszystko to zamknięte w puszystej pszennej bułce. McWrap Grzybowy z Kurczakiem to, jakżeby inaczej, soczysty kurczak z dwoma plastrami topionego sera Ementaler, pieczarkami, świeżą rukolą i czerwoną cebulą. Wyrazistego smaku dodają dwa sosy – grzybowy oraz pieprzowy. Wszystko zakręcone w pszennym placku.
Z kolei Podwójny McRoyal z Bekonem i Prażoną Cebulą to dwie porcje wołowiny, bekon i dwa plastry topionego sera Cheddar. Smaku dodają pikle i chrupiąca, prażona cebulka z keczupem i musztardą.
Idealnym dopełnieniem dla burgerów będzie pyszny dodatek, czyli Swojskie Łódeczki z sosem śmietanowym - ziemniaczane łódeczki z chrupiącą skórką, a do tego kremowy sos śmietanowy.
Deserowe nowości na pewno ucieszą wielbicieli smaku tropikalnych owoców. McFlurry Mango-Marakuja to delikatnie kremowe lody z polewą z tych owoców, chrupiącą posypką musli z orzechami laskowymi oraz z kawałkami czekolady. Natomiast Lodowe Marzenie Mango-Marakuja to unikalne połączenie lodów z chrupiącą posypką musli z orzechami laskowymi, kawałkami czekolady oraz, obowiązkowo, polewą mango – marakuja. Deser zwieńcza delikatna bita śmietana i polewa o smaku czekoladowym.