SUBWAY® otwiera 40-tysięczną restaurację

Redakcja Galeriehandlowe.pl

redakcja@galeriehandlowe.pl

2013-08-29 | 15:03
Sieć restauracji SUBWAY®, która umożliwia współpracę franczyzową przedsiębiorcom od 1965 roku, otworzyła 40-tysięczną restaurację na stacji benzynowej AppleGreen w Ipswich w Anglii.
Kolejne otwarcie restauracji odzwierciedla siłę i ciągły wzrost marki SUBWAY®, która od początku tego roku otworzyła 1,761 nowych lokalizacji na całym świecie.
- Z pewnością jest to świadectwo oddania i ciężkiej pracy całego zespołu SUBWAY®, który często nazywam Najlepszym Zespołem w Historii Franczyzy - mówi Fred DeLuca, prezes i współzałożyciel sieci, który otworzył pierwszy markowy punkt z sandwiczami 28 sierpnia 1965 roku. - Jestem dumny z bycia członkiem zespołu, który dostarcza tysiące miejsc pracy w naszych restauracjach, siedzibie, biurach terenowych i partnerskich na całym świecie,” kontynuuje Fred DeLuca. „Nasi franczyzobiorcy są najlepsi w swojej branży. Stanowią różnorodną grupę właścicieli małych biznesów, którzy są dumni z usług dostarczanych swoim klientom.
   
Otwarcie 40-tysięcznej restauracji stawia markę SUBWAY® w pozycji lidera w kategorii restauracji szybkiej obsługi. Dzięki szerokiej sieci dystrybucji sandwicze i sałatki stały się jeszcze łatwiej dostępne dla konsumentów. Pośród najlepszych restauracji szybkiej obsługi kolejna na liście ma ponad 5,500 mniej lokalizacji od marki SUBWAY®, następne trzy mają od 21,000 do 33,000 mniej punktów.
Według Trevora Haynes, SUBWAY® Area Development Manager na Wielką Brytanie i Irlandię: - Niskie koszty uruchomienia, elastyczność i jasne zasady sprawiają, że SUBWAY® zyskuje uznanie przedsiębiorców, którzy postrzegają naszą markę jako sposób na osiągnięcie celu, jakim jest posiadanie i prowadzenie własnego biznesu. To wszystko składa się na sukces.  Bardzo cieszymy się, że 40-tysięczne otwarcie ma miejsce na naszym rynku.
Otwarcie 40-tysięcznej restauracji podkreśla elastyczność marki SUBWAY®. Na całym świecie jest  ponad 9,000 nietradycyjnych lokalizacji, z czego około 4,500 punktów stanowią restauracje na stacjach benzynowych. Prawie 600 niestandardowych restauracji  znajduje się w Europie,  w tym 10 w Polsce: 3 na stacjach benzynowych, 5 w biurowcach i 2 na dworcach kolejowych. Restauracje SUBWAY® mogą być zlokalizowane w przestrzeniach, które przez innych są uznawane za niepraktyczne czy za małe, takich jak szpitale, kluby fitness, kina czy stacje kolejowe. Dzięki temu Klienci SUBWAY® mogą zjeść suby i sałatki na statku w Niemczech, w salonach dealerów samochodowych w Kalifornii, a nawet w jednym z kościołów Baptystów w Buffalo w Nowym Jorku.  
Wielka Brytania to trzeci co do wielkości rynek marki na świecie, zaraz za Stanami Zjednoczonymi i Kanadą, z ponad 1,500 restauracjami. W sumie, istnieje 14,000 międzynarodowych lokacji w 102 krajach poza Stanami Zjednoczonymi. Poza świętowaniem sukcesu jakim jest otwarcie 40-tysięcznej restauracji na świecie, europejski zespół otworzył 4-tysięczną restaurację na stacji kolejowej w Bukareszcie w Rumunii. Natomiast Estończycy niedawno byli świadkami otwarcia pierwszej franczyzy SUBWAY®, co zwiększyło całkowitą liczbę europejskich krajów, w którym sieć prowadzi działalność do 31. Łącznie franczyzobiorcy marki zatrudniają około 40,000 osób w całej Europie, w tym z około 770 osobami zatrudnionymi w 77 restauracjach w Polsce.
- Poziom wzrostu, który mamy w Europie jest fantastycznym osiągnięciem i odzwierciedla ducha przedsiębiorczości franczyzobiorców sieci SUBWAY®, którzy ciężko pracują każdego dnia żeby zapewnić wszystkim Klientom najwyższą jakość obsługi klienta i produktów SUBWAY® - mówi Marc Kreder, SUBWAY®  Regional Director na Europę.  
- Istnieje jeszcze wiele możliwości rozwoju naszych międzynarodowych rynków. Marka posiada regionalne i krajowe biura, które edukują i wspierają franczyzobiorców; wszyscy pracują, aby zagwarantować pozycję najlepszej marki zarówno dla Klientów, jak i dla przedsiębiorców chcących pracować w branży usług gastronomicznych -  stwierdza Don Fertman, Chief Development Officer.
Tagi:
Oceń artykuł:

Czas trwania wydarzenia: od 2013-10-26 do 2013-12-08

Zobacz także

SUBWAY® otwiera 40-tysięczną restaurację

Polityka Prywatności
  1. Serwis nie zbiera w sposób automatyczny żadnych informacji, z wyjątkiem informacji zawartych w plikach cookies.
  2. Pliki cookies (tzw. „ciasteczka”) stanowią dane informatyczne, w szczególności pliki tekstowe, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu i przeznaczone są do korzystania ze stron internetowych Serwisu. Cookies zazwyczaj zawierają nazwę strony internetowej, z której pochodzą, czas przechowywania ich na urządzeniu końcowym oraz unikalny numer.
  3. Podmiotem zamieszczającym na urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu pliki cookies oraz uzyskującym do nich dostęp jest operator Serwisu.
  4. Pliki cookies wykorzystywane są w celu:
  5. dostosowania zawartości stron internetowych Serwisu do preferencji Użytkownika oraz optymalizacji korzystania ze stron internetowych; w szczególności pliki te pozwalają rozpoznać urządzenie Użytkownika Serwisu i odpowiednio wyświetlić stronę internetową, dostosowaną do jego indywidualnych potrzeb;
  6. tworzenia statystyk, które pomagają zrozumieć, w jaki sposób Użytkownicy Serwisu korzystają ze stron internetowych, co umożliwia ulepszanie ich struktury i zawartości;
  7. utrzymanie sesji Użytkownika Serwisu (po zalogowaniu), dzięki której Użytkownik nie musi na każdej podstronie Serwisu ponownie wpisywać loginu i hasła;
  8. W ramach Serwisu stosowane są następujące rodzaje plików cookies:
  9. „niezbędne” pliki cookies, umożliwiające korzystanie z usług dostępnych w ramach Serwisu, np. uwierzytelniające pliki cookies wykorzystywane do usług wymagających uwierzytelniania w ramach Serwisu;
  10. pliki cookies służące do zapewnienia bezpieczeństwa, np. wykorzystywane do wykrywania nadużyć w zakresie uwierzytelniania w ramach Serwisu;
  11. „wydajnościowe” pliki cookies, umożliwiające zbieranie informacji o sposobie korzystania ze stron internetowych Serwisu;
  12. „funkcjonalne” pliki cookies, umożliwiające „zapamiętanie” wybranych przez Użytkownika ustawień i personalizację interfejsu Użytkownika, np. w zakresie wybranego języka lub regionu, z którego pochodzi Użytkownik, rozmiaru czcionki, wyglądu strony internetowej itp.;
  13. „reklamowe” pliki cookies, umożliwiające dostarczanie Użytkownikom treści reklamowych bardziej dostosowanych do ich zainteresowań.
  14. W wielu przypadkach oprogramowanie służące do przeglądania stron internetowych (przeglądarka internetowa) domyślnie dopuszcza przechowywanie plików cookies w urządzeniu końcowym Użytkownika. Użytkownicy Serwisu mogą dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących plików cookies. Ustawienia te mogą zostać zmienione w szczególności w taki sposób, aby blokować automatyczną obsługę plików cookies w ustawieniach przeglądarki internetowej bądź informować o ich każdorazowym zamieszczeniu w urządzeniu Użytkownika Serwisu. Szczegółowe informacje o możliwości i sposobach obsługi plików cookies dostępne są w ustawieniach oprogramowania (przeglądarki internetowej).
  15. Operator Serwisu informuje, że ograniczenia stosowania plików cookies mogą wpłynąć na niektóre funkcjonalności dostępne na stronach internetowych Serwisu.
  16. Pliki cookies zamieszczane w urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu i wykorzystywane mogą być również przez współpracujących z operatorem Serwisu reklamodawców oraz partnerów.
  17. Więcej informacji na temat plików cookies znajdziesz pod adresem http://wszystkoociasteczkach.pl/ lub w sekcji „Pomoc” w menu przeglądarki internetowej.