Sfinks Polska otworzył pierwszą restaurację w segmencie fast casual dining. Sphinx Express powstał w Mikołowie w woj. śląskim. Wkrótce spółka zamierza uruchomić kolejne expressy zarówno pod szyldem Sphinx, jak i WOOK.
Expressy to punkty gastronomiczne bez obsługi kelnerskiej, oferujące szybkie i smaczne posiłki do zjedzenia na miejscu lub na wynos. Ich menu plasuje się w segmencie fast casual dining i będzie bazować na charakterystycznych smakach i wybranych daniach serwowanych w tradycyjnych restauracjach Sphinx oraz WOOK. Lokale nowego typu mają powstawać przede wszystkim w centrach handlowych oraz w innych miejscach o dużym natężeniu ruchu.
Od początku roku 2011 Sfinks otworzył już cztery restauracje pełnowymiarowe - dwa Sphinksy i dwa WOOKi. Spółka inwestuje także w powiększanie lokali, które cieszą się dużą popularnością wśród klientów i niedawno oddała do użytku większe sale konsumpcyjne w Sphinksach w Starym Browarze w Poznaniu i w CH Tulipan w Łodzi. W poznańskim Sphinksie poza zwiększeniem powierzchni konsumpcyjnej, przebudowano także zaplecze kuchenne oraz zmodernizowano część instalacji i urządzeń. Nowością jest także samoobsługowy sposób nalewania piwa. Przy stolikach zamontowano beczki, z których goście restauracji będą mogli nalewać sobie dowolną ilość piwa, a rozliczenie nastąpi na postawie liczby napełnionych szklanek. Restauracja w Poznaniu jest pierwszym lokalem spółki, w którym będzie funkcjonować ten system.
Skorzystaj z wyszukiwarki i znajdź więcej informacji o restauracjach Sphinx
Tagi: