14 września br. została otwarta sześćdziesiąta czwarta restauracja Olimp. Grupa Gastromall zadebiutowała w nowej, warszawskiej lokalizacji.
Jest to dziesiąty lokal pod tym brandem w Warszawie. Jeszcze we wrześniu Grupa otworzy kolejne punkty; w krośnieńskim Centrum Handlowym oraz w gorzowskiej galerii. Trwają również modernizacje lokali w Centrum Handlowym w Tarnowie oraz w olsztyńskiej galerii. Sieć restauracji Olimp to największy w Polsce i najszybciej rozwijający się koncept z jedzeniem na wagę w ujednoliconej cenie za 100 gramów.
Restauracje Olimp to sieć serwująca posiłki w samoobsługowym systemie sprzedaży na wagę. Klient sam komponuje swoje menu według swoich preferencji. Jedzenie sprzedawane w Olimpie, jest dostępne dla klientów w pojemnikach chłodzących (surówki, sałatki) lub bemarach podgrzewanych (dania na ciepło) na zasadzie szwedzkiego stołu. Klient samodzielnie i w dowolnych proporcjach może komponować swój talerz z ulubionym zestawem potraw.