Food Business Awards jest jedynym w Polsce konkursem, w którym to nie konsumenci, lecz eksperci branży gastronomicznej oceniają lokale oraz wskazują zwycięzców w poszczególnych kategoriach. Rozstrzygnięcie konkursu oraz wręczenie nagród laureatom towarzyszyło XI Forum Rynku Gastronomicznego Food Business 2013, które odbyło się 29 października w warszawskim Hotelu Hilton.
Nagrodę przyznaną najnowszej restauracji sieci Ganesh odebrał właściciel firmy, Tapinder Sharma. –
To dla nas bardzo ważne wyróżnienie. Ta nagroda to dowód na to, że nie tylko coraz więcej Polaków lubi kuchnię indyjską, którą jeszcze kilka lat temu mało kto w tym kraju znał, lecz również na to, że nasze starania są dostrzegane i doceniane przez otoczenie biznesowe. W przyszłym roku planujemy wejść z naszą marką we franczyzę, jest więc to dla nas bardzo ważny, pozytywny sygnał – deklaruje właściciel sieci.
Ganesh jest jedyną w Polsce siecią indyjskich restauracji, założoną w 2006 roku w Łodzi. W ramach marki działa dziś już dziewięć lokali – po trzy w Łodzi i Warszawie oraz po jednym w Krakowie, Płocku oraz Gdańsku-Kowale. Wspólnym mianownikiem wszystkich miejsc jest wysokiej jakości kuchnia przygotowywana przez indyjskich kucharzy, z przypraw i składników sprowadzanych z ich ojczystego kraju. Choć od otwarcia pierwszej restauracji minęło już sporo czasu, indyjska kuchnia pod szyldem Ganesh cieszy się niesłabnącą popularnością wśród entuzjastów orientalnych smaków, czego dowodem są świetnie prosperujące kolejne nowe lokale sieci.
Tagi: