Po kilkunastu latach nieobecności Burger King ze swoimi kultowymi burgerami wrócił do Lublina. 25 czerwca o 9.00 nastąpiło oficjalne otwarcie, na które przygotowano wiele atrakcji, m.in. wizytę znanego showmana i dziennikarza, Bilguuna Ariunbaatara czy darmowe burgery dla pierwszych 100 osób.
Na otwarcie restauracji Burger King Lublin czekał już od bardzo dawna – na Facebooku powstał nawet nieoficjalny fanpage „Burger King w Lublinie”, na którym trwały dyskusje o dacie uruchomienia lokalu. Liczne wpisy na forach internetowych wskazywały, że Lublinianie tęsknią za smakiem burgerów grillowanych na ogniu. Wychodząc fanom naprzeciw, firma zorganizowała bezpłatny, przedpremierowy poczęstunek. Na każdy z pięciu dni „audiencji u króla” zapisywało się ponad 100 osób.
Królewskie otwarcie
Również na dzień otwarcia Burger King zapewnił swoim fanom nietuzinkową rozrywkę – na główne ulice Lublina wyjechał specjalnie oznakowany, dwupiętrowy czerwony autobus, który miał za zadanie przez 7 godzin dowozić gości do restauracji. Gospodarzem „king busa” był Bilguun Ariunbaatar, a jego asystentka rozdawała kupony na burgery za symboliczną złotówkę. W samej restauracji już od rana serwowano bezpłatny poczęstunek – 100 burgerów dla pierwszych 100 osób. Także przez pierwsze dwie godziny od otwarcia mnóstwo chętnych skorzystało z nie lada gratki - spotkania z Bilguunem Ariunbaatarem, zrobienia sobie z nim zdjęcia czy krótkiej rozmowy. Dla klientów przygotowano także gratisy, zniżki i rabaty.
Plany lokalne i globalne
Burger King w Tarasach Zamkowych to nie tylko powrót po kilkunastu latach, ale też większe, zakrojone na szeroką skalę plany. Dla Burger King Southern and Eastern Europe Lublin stał się bardzo wyjątkowym miejscem.
-
Planujemy otworzyć tu Polskie Centrum Szkoleniowe dla Burger King Polska. Ma być ono wylęgarnią kadr dla tej i innych restauracji w Polsce i Europie. Poprzez powstanie centrum szkoleniowego stwarzamy niepowtarzalną szansę rozwoju zawodowego i kariery na różnych szczeblach i stanowiskach w naszej strukturze – mówi Jerzy Jakubiak, general manager Burger King Poland S.A. -
Stawiamy na ludzi młodych i dynamicznych, którym dajemy szansę awansu i kariery nie tylko na naszym rodzimym rynku, ale i międzynarodowym – dodaje.
Burger King Poland S.A. planuje organizację kursów dla pracowników na 4 różnych poziomach, od kierowników restauracji po district managera, zarządzającego 50-70 restauracjami. Obecną kadrę lubelskiej restauracji szkolono właśnie w tym mieście. A to dopiero skromny początek i drobny sygnał, że firma chce związać się z Lublinem na dłużej.
Tagi: