24 kwietnia sieć Kuchnia Marche otworzyła lokal gastronomiczny w warszawskim biurowcu Wola Center. Nowy najemca zagościł na powierzchni ok. 430 m kw. ulokowanej na parterze obiektu. Restauracja oferuje dania kuchni polskiej oraz kuchni świata serwowanych w formie gorącego bufetu.
Otwarcie restauracji w Wola Center to dla nas szczególny dzień. Wiemy jak ważny jest posiłek dla pracowników biur i jakie są ich oczekiwania. Dlatego każdego dnia, oprócz dań kuchni polskiej, serwujemy potrawy z elementami kuchni śródziemnomorskiej i orientalnej, tak aby urozmaicić wybór dla klientów. Szczególnie dbamy też o jakość przygotowywanych posiłków, potrawy z oferty przygotowywane są na miejscu i tylko z najlepszych składników
– mówi Paweł Wikło, właściciel.
Firma zdobywa doświadczenia w gastronomii od 1998 roku, kiedy to uruchomiła Restaurację Splendido. Następnym krokiem było otwarcie lokalu Kuchnia Marche.
American Trading Company, właściciel lokali Kuchnia Express Marche, prowadzi tureckie lokale Sevi Kebab i Sevi Kebab Oriental usytuowane w galeriach handlowych. Ponadto w 2004 roku firma uruchomiła dwa bary studenckie Bazylia. W jej portfolio znajdują się także kawiarnie Lulu Cafe zlokalizowane we wrocławskich galeriach.