Nowy punkt otwarto w podwarszawskim centrum handlowym. Jest to już 18. restauracja pod marką Olimp. Jej powierzchnia to 75 mkw, pracę znalazło w niej 10 osób na stanowiskach kucharz, kasjer, pomoc kuchenna.
W ciągu ostatnich dwóch lat Grupa Gastromall dynamicznie rozwinęła sieć restauracji pod marką Olimp, punktów własnych i franczyzowych jest trzykrotnie więcej w stosunku do 2011 roku. Opracowano stabilny system franczyzowy, wprowadzono szereg innowacji - Karty Klienta z funkcją pre - paidową, system lojalnościowy; trwają intensywne prace nad wdrożeniem projektu multimedialnej platformy franczyzowej.
Dzięki dofinansowaniu z funduszy unijnych w ramach Małopolskiego Regionalnego Programu Operacyjnego na lata 2007-2013 wdrożono projekt urozmaicenia oferty restauracji o potrawy dietetyczne i prozdrowotne.
Restauracje Olimp to obecnie największa w Polsce, najbardziej rozpoznawalna i najszybciej rozwijająca się sieć serwująca posiłki w samoobsługowym systemie sprzedaży na wagę w stałej cenie za 100 g jedzenia. W chwili obecnej Grupa Gastromall posiada 18 punktów gastronomicznych pod marką Olimp w galeriach handlowych oraz w centrach biurowych w całym kraju.
Tagi: