W dwóch nowych lokalizacjach będzie można w Gdyni spróbować amerykańskich sandwiczy Subway®. 19 października otwarta została restauracja w CH Batorym, do tej pory działająca na ul. Wójta Radtkego. Natomiast już 24 października punkt Subway® wystartuje również w CH Riwiera.
Obecnie ponad połowa wszystkich restauracji Subway® w Polsce ma swoje lokalizacje w centrach handlowych. Restauracja w CH Riwiera zajmuje 45 mkw. W CH Batory lokal dysponuje 50 mkw., a powierzchnia dla klientów została powiększona o antresolę. Elastyczność konceptu Subway® pozwala na jego lokalizację nie tylko w obszarze gastronomicznym.
-
Nasze restauracje znajdują się zazwyczaj w wyznaczonych przestrzeniach foodcourt. Jednak w przypadku CH Batory nasz lokal mieści się w ciągu handlowym. Koncept Subway® nie wymaga rozbudowanego zaplecza gastronomicznego, nie generuje też uciążliwego zapachu i hałasu, tak jak ma to miejsce w przypadku większości restauracji. Dla centrów handlowych jesteśmy więc idealnym najemcą - mówi Szymon Mudry, agent rozwoju marki.
Tagi: