Natalia Partyka i sieć Biedronka po raz trzeci wspierają młodych sportowców

2017-11-28 | 11:27

Fundusz Natalii Partyki ponownie przyznał stypendia młodym wyjątkowym sportowcom w ramach III edycji konkursu stypendialnego. Dzięki wsparciu finansowemu sieci sklepów Biedronka dziesięć osób otrzyma po 10 tysięcy złotych rocznie.

Stypendia Funduszu Natalii Partyki przyznano sportowcom w wieku od 17 do 22 lat, o dużym potencjale i z bardzo dobrymi wynikami sportowymi, którzy jednak na drodze do rozwoju kariery sportowej napotkali różne przeciwności. Stypendia mogą oni przeznaczyć m.in. na sprzęt sportowy, opłacenie kosztów udziału w zawodach, wsparcie ze strony dietetyków czy fizjoterapeutów lub dodatkowe treningi. Stypendium z Funduszu wypłacane jest od listopada br. do sierpnia 2018 r.

Wśród stypendystów III edycji znaleźli się m.in. Jakub Andrzejczak, wicemistrz Europy Juniorów 2017 r. w skoku w dal w Grosseto, Krzysztof Ciuksza, srebrny medalista podczas Mistrzostw Świata Osób Niepełnosprawnych w biegach na dystansach 200 m i 400 m w Londynie w 2017 r., Łukasz Czarnecki, brązowy medalista Mistrzostw Świata Osób Niepełnosprawnych w rzucie oszczepem
w Londynie w 2017 r., Maria Wajzer, która zdobyła 3. miejsce na Mistrzostwach Juniorów w teakwondo olimpijskim w Dyneburg w 2015 r. oraz Paweł Twardosz, brązowy medalista Mistrzostw Polski Seniorów w kombinacji norweskiej w Szczyrku w 2016 r.

- Sportowcy muszą pokonywać wiele barier. Niestety, często jedną z nich są finanse. Brak środków, które młodzi zdolni sportowcy mogliby przeznaczyć na rozwój, zdobywanie nowych umiejętności i doświadczeń, dzięki którym mogliby sfinansować wyjazd na zawody, nierzadko wyklucza ich ze świata sportu. Wszystkim tym ludziom chcielibyśmy pomóc, bo wszyscy, którzy po tę pomoc się do nas zwracają, zasługują na nią. Niestety musimy wybrać dziesięciu, a to jest niezwykle trudne

– mówi Natalia Partyka, pomysłodawczyni i ambasadorka funduszu stypendialnego.

Wyboru stypendystów dokonała Kapituła, w której znaleźli się: inicjatorka Funduszu Natalia Partyka, Anna Rogowska – polska lekkoatletka, tyczkarka, brązowa medalistka igrzysk olimpijskich, dziennikarze sportowi: Przemysław Babiarz, Michał Pol i Andrzej Person, Elżbieta Łebkowska – członkini Zarządu Akademii Rozwoju Filantropii w Polsce oraz Anetta Jaworskaa-Rutkowska, kierownik ds. relacji zewnętrznych i CSR, Jeronimo Martins Polska S.A. Wręczenie stypendiów odbyło się 27 listopada podczas oficjalnej gali w Centrum Olimpijskim. Patronat Honorowy nad galą objął Prezydent Rzeczypospolitej Polskiej Andrzej Duda.

Tagi:
Oceń artykuł:

Źródło: Jeronimo

Natalia Partyka i sieć Biedronka po raz trzeci wspierają młodych sportowców

Polityka Prywatności
  1. Serwis nie zbiera w sposób automatyczny żadnych informacji, z wyjątkiem informacji zawartych w plikach cookies.
  2. Pliki cookies (tzw. „ciasteczka”) stanowią dane informatyczne, w szczególności pliki tekstowe, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu i przeznaczone są do korzystania ze stron internetowych Serwisu. Cookies zazwyczaj zawierają nazwę strony internetowej, z której pochodzą, czas przechowywania ich na urządzeniu końcowym oraz unikalny numer.
  3. Podmiotem zamieszczającym na urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu pliki cookies oraz uzyskującym do nich dostęp jest operator Serwisu.
  4. Pliki cookies wykorzystywane są w celu:
  5. dostosowania zawartości stron internetowych Serwisu do preferencji Użytkownika oraz optymalizacji korzystania ze stron internetowych; w szczególności pliki te pozwalają rozpoznać urządzenie Użytkownika Serwisu i odpowiednio wyświetlić stronę internetową, dostosowaną do jego indywidualnych potrzeb;
  6. tworzenia statystyk, które pomagają zrozumieć, w jaki sposób Użytkownicy Serwisu korzystają ze stron internetowych, co umożliwia ulepszanie ich struktury i zawartości;
  7. utrzymanie sesji Użytkownika Serwisu (po zalogowaniu), dzięki której Użytkownik nie musi na każdej podstronie Serwisu ponownie wpisywać loginu i hasła;
  8. W ramach Serwisu stosowane są następujące rodzaje plików cookies:
  9. „niezbędne” pliki cookies, umożliwiające korzystanie z usług dostępnych w ramach Serwisu, np. uwierzytelniające pliki cookies wykorzystywane do usług wymagających uwierzytelniania w ramach Serwisu;
  10. pliki cookies służące do zapewnienia bezpieczeństwa, np. wykorzystywane do wykrywania nadużyć w zakresie uwierzytelniania w ramach Serwisu;
  11. „wydajnościowe” pliki cookies, umożliwiające zbieranie informacji o sposobie korzystania ze stron internetowych Serwisu;
  12. „funkcjonalne” pliki cookies, umożliwiające „zapamiętanie” wybranych przez Użytkownika ustawień i personalizację interfejsu Użytkownika, np. w zakresie wybranego języka lub regionu, z którego pochodzi Użytkownik, rozmiaru czcionki, wyglądu strony internetowej itp.;
  13. „reklamowe” pliki cookies, umożliwiające dostarczanie Użytkownikom treści reklamowych bardziej dostosowanych do ich zainteresowań.
  14. W wielu przypadkach oprogramowanie służące do przeglądania stron internetowych (przeglądarka internetowa) domyślnie dopuszcza przechowywanie plików cookies w urządzeniu końcowym Użytkownika. Użytkownicy Serwisu mogą dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących plików cookies. Ustawienia te mogą zostać zmienione w szczególności w taki sposób, aby blokować automatyczną obsługę plików cookies w ustawieniach przeglądarki internetowej bądź informować o ich każdorazowym zamieszczeniu w urządzeniu Użytkownika Serwisu. Szczegółowe informacje o możliwości i sposobach obsługi plików cookies dostępne są w ustawieniach oprogramowania (przeglądarki internetowej).
  15. Operator Serwisu informuje, że ograniczenia stosowania plików cookies mogą wpłynąć na niektóre funkcjonalności dostępne na stronach internetowych Serwisu.
  16. Pliki cookies zamieszczane w urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu i wykorzystywane mogą być również przez współpracujących z operatorem Serwisu reklamodawców oraz partnerów.
  17. Więcej informacji na temat plików cookies znajdziesz pod adresem http://wszystkoociasteczkach.pl/ lub w sekcji „Pomoc” w menu przeglądarki internetowej.