Po otwarciu w grudniu 2017 roku lokalu Meat & Fit w Świnoujściu (woj. Zachodniopomorskie) nadszedł czas na zaplanowane otwarcie lokalu w Kłodzku (woj. Dolnośląskie), które miało miejsce w drugim tygodniu stycznia.
Kłodzko to miasto turystyczne znane ze swej twierdzy bastionowej położonej na Fortecznej Górze. W Kłodzku mieszka blisko 28 tysięcy mieszkańców. Lokal znajduje się na szlaku turystycznym przy ul. Artura Grottgera 1. Jest to lokal o powierzchni 69 m kwadratowych z 24 miejscami siedzącymi.
W Kłodzku nie było do tej pory podobnego lokalu serwującego burgery w dietetycznej formie oraz burgery wegańskie, które także znajdują się od ponad miesiąca w ofercie Meat & Fit.
Burgery wegańskie w 100% pochodzenia roślinnego trafiły do oferty na początku grudnia 2017 r. Firma zdecydowała się na ten krok, gdyż dotychczasowa oferta burgerów wegetariańskich spotykała się z dużym zainteresowaniem gości i dlatego jest to linia produktowa, którą chce rozbudowywać. Ofertę wegańską przygotowywana jest pod patronatem Polskiego Stowarzyszenia Wegan, stowarzyszenia Otwarte Klatki oraz kampanii RoślinnieJemy
- Na I kwartał 2018 roku mamy zaplanowane otwarcia kolejnych lokali Meat & Fit m.in. w Gdyni, Krakowie, Wrocławiu, Sochaczewie i Złotoryi W całym roku 2018 planujemy otworzyć minimum 24 lokale. Niezależnie w kilku miastach prowadzone są poszukiwania nowych lokali przez kolejnych Franczyzobiorców
- mówi Łukasz Błażejewski.
W menu Meat & Fit znajduje się szeroki wybór dań i przekąsek, m.in. sandwiche i burgery z grillowaną wołowiną, drobiem, wieprzowiną oraz wegańskie, sałatki, smoothies owocowe i warzywne, owocowe soki tłoczne na zimno, mleczne shake, kawy tradycyjne i smakowe.