Najstarsza szwedzka sieć restauracji szybkiej obsługi Max Premium Burgers wchodzi na polski rynek. Pierwszy lokal ze skandynawskimi burgerami zostanie otwarty 1 września w Galerii Dominikańskiej. W tym roku sieć uruchomi łącznie trzy restauracje oraz zapowiada dalszą ekspansję w kolejnych latach.
Lokal będzie mieścił się na parterze, tuż przy wejściu głównym do galerii, a jego powierzchnia wyniesie 370 m kw. Wystrój wrocławskiej restauracji wykonany zostanie według projektu, będącego klasycznym przykładem skandynawskiego designu, gdzie minimalizm i funkcjonalność łączą się z pięknem i nowoczesnością. Klienci będą mogli zamawiać posiłki zarówno przy ladzie, jak i poprzez interaktywne samoobsługowe kasy. Zainstalowane przy stolikach gniazdka prądu umożliwią w trakcie posiłku naładowanie telefonu lub laptopa. W restauracjach dostępna będzie również darmowa sieć Wifi. Kolejne otwarcia lokali Max Premium Burgers w Polsce zaplanowane zostały jeszcze na 2017 r. Szwedzkie restauracje pojawią się w Warszawie i Gdańsku.
Przez ostatnich kilka lat bacznie obserwowaliśmy polski rynek, dokładnie analizując sytuację i oceniając możliwości. Podjęliśmy decyzję o otwarciu w Polsce naszych pierwszych restauracji, ponieważ mamy pewność, że jest to rynek, na którym wciąż widać ogromny potencjał rozwoju dla sieci takich jak nasza. Polacy coraz częściej stołują się poza domem, a zapotrzebowanie na dobre jedzenie podawane szybko cały czas rośnie. Widzimy też, że Polacy kochają burgery, co nas bardzo cieszy, bo my również
– powiedział Richard Bergfors, prezes Max Premium Burgers.
Max Premium Burgers to najstarsza szwedzka sieć restauracji serwujących burgery. Firma powstała w 1968 r. i do dzisiaj prowadzona jest jako interes rodzinny, pozostając nadal własnością rodziny założyciela marki. Ambicją Maxa jest stać się najlepszą na świecie siecią restauracji serwującą burgery. Max był wielokrotnie doceniany w konsumenckich plebiscytach w kategorii “satysfakcja klienta” oraz „ulubione burgery”. Marka otrzymała również kilka nagród jako lider w aspekcie odpowiedzialności społecznej i środowiskowej. Max Premium Burgers był pierwszą na świecie siecią restauracji szybkiej obsługi, która nie tylko otwarcie komunikowała wpływ każdego ze swoich produktów na środowisko, ale również w 100% neutralizowała swój negatywny wpływ na środowisko. Obecnie sieć zatrudnia ok. 6000 pracowników w ponad 120 restauracjach na terenie Szwecji, Norwegii, Danii i Zjednoczonych Emiratów Arabskich. W 2017 r. kolejne lokale zostaną otwarte w Polsce, Egipcie i Katarze. Całkowity obrót roczny firmy w 2016 r. wyniósł 300 milionów euro.