- Pod koniec października Galeria Wisła wzbogaci się o nowego najemcę z branży gastronomicznej – informuje Magdalena Michalska, Marketing Manager Galerii Wisła. Na pierwszym piętrze Galerii rozpocznie działalność lokal La Trattoria.
La Trattoria to nowy koncept na płockim rynku, łączący w sobie cechy kawiarni i bistro. W menu dominować będzie kuchnia śródziemnomorska, z dużym naciskiem położonym na pochodzenie produktów użytych w potrawach.
- W ofercie La Trattorii znajdą się propozycje dla miłośników klasycznej kuchni śródziemnomorskiej, jak również dla osób dbających o linię, czy zwolenników coraz popularniejszej diety wegetariańskiej. W menu znajdą się również desery i kawy z naturalnymi syropami z gospodarstw ekologicznych oraz alkohole
– informuje Grzegorz Józwiak, właściciel lokalu.
Nowością będzie ściana z olbrzymim wyborem win, również win rzemieślniczych. Ofertę alkoholi uzupełni piwo kraftowe – Colberg - warzone w Kołobrzegu. Warto zaznaczyć, że La Trattoria ma wyłączność na dystrybucję tej marki w Płocku.
- Przestrzeń ze stolikami w La Trattorii będzie otwarta, ale nie zabraknie w niej kącików z kameralną atmosferą. Lokal o powierzchni 96 mkw. znajduje się blisko windy łączącej wszystkie kondygnacje centrum oraz w bezpośrednim sąsiedztwie nowobudowanej strefy restauracyjnej, nad którą prace właśnie trwają
– dodaje Magdalena Michalska.
Dodatkowo do końca października klienci Galerii Wisła mogą korzystać z różnorodnej oferty foodtrucków, które znajdują się przed wejściem głównym do Galerii. Oferta zmienia się cyklicznie – co kilka dni przed wejściem stają dwa inne foodtrucki.