Po letnich wariacjach smakowych w lodziarniach Grycan – Lody od pokoleń, nadszedł czas na Jesienne Smakołyki. Gruszka, wiśnia i orzech włoski to trzy smaki, które dominują w nowej ofercie specjalnej. Skomponowane na ich bazie desery dostępne będą dla klientów lodziarni na terenie całego kraju już od 16 września.
Soczyste i lekko kwaśne wiśnie, dojrzałe gruszki i wyjątkowe orzechy włoskie – to one od połowy września rządzić będą w menu lodziarni Grycan – Lody od pokoleń, oczywiście w towarzystwie lodów.
W menu dostępnym w 111 lodziarniach na terenie kraju pojawią się trzy nowe pozycje. Pierwsza to deser „Z wiśniowego sadu” – kulki lodów waniliowych, lodów czekoladowych i sorbetu z wiśni ułożone na ciepłych wiśniach, podane z bitą śmietaną i gęstą polewą czekoladową, posypane płatkami migdałów. Kolejny deser to „Spotkanie pod gruszą” – kompozycja ciepłych gruszek oraz lodów śmietankowych, lodów orzech włoski, sorbetu z gruszek i bitej śmietany, całość oblana polewą karmelową i posypana kawałkami orzechów włoskich. W menu zagoszczą również nowe kawy, na przykład Latte macchiato z orzechami – wyśmienita kawa latte macchiato z polewą karmelową i bitą śmietaną, podawana z kulką lodów o smaku orzecha włoskiego oraz siekanymi orzechami włoskimi.
Lody marki Grycan powstają w podwarszawskim zakładzie firmy przy użyciu tradycyjnych metod, według sprawdzonych i najlepszych receptur, na bazie śmietanki kremówki i żółtek jaj, z wykorzystaniem wyłącznie najlepszych składników. Bakalie i owoce wykorzystywane do produkcji lodów i sorbetów są starannie selekcjonowane i przygotowywane. Sorbety powstają z najlepszej jakości, ręcznie obieranych i wyciskanych owoców, co gwarantuje im w pełni naturalny smak. Dostępna w lodziarniach Grycan – Lody od pokoleń, kawa parzona to wyjątkowa, włoska mieszanka, wybranej specjalnie przez Elżbietę i Zbigniewa Grycanów. Każdy z deserów dostępny będzie w specjalnej cenie 13,90 zł.
Tagi: