Miniony weekend (25-27.10) okazał się wyjątkowy dla firmy Grycan – Lody od pokoleń. W Gdyni, Poznaniu i Nowym Sączu otwarte zostały trzy nowe Lodziarnie Firmowe. W ten sposób sieć lodziarni znanej marki liczy już 115 lokali na terenie całego kraju. A właściciele zapowiadają, że to nie koniec otwarć na 2013 rok.
Lodziarnia Grycan w Gdyni otwarta została w Centrum Handlowym Riviera. Trzeci już lokal w tym mieście, usytuowano na parterze przebudowanego centrum i zajmuje powierzchnię 51 mkw. Dla Klientów, którzy odwiedzą nową lodziarnię, przygotowano 21 miejsc siedzących przy 10 stolikach.
W Poznaniu lodziarnia została zlokalizowana na drugim piętrze CH Poznań City Center. Na powierzchni 59 mkw przygotowano dla klientów 26 miejsc siedzących przy 12 stolikach. Poznań City Center, razem z Dworcem Głównym PKP i Dworcem PKS tworzy zintegrowany system komunikacyjny w samym centrum stolicy Wielkopolski. Na takiej przestrzeni zaplanowano 200 lokali handlowych i usługowych oraz 30 restauracji i kawiarni. Jego twórcy przewidują, że z bogatej ofert centrum dziennie korzystać będzie kilkadziesiąt tysięcy osób.
Lokal w CH Trzy Korony w Nowym Sączu, to pierwsza Lodziarnia Firmowa znanej marki w tym mieście. 80 metrowy lokal mieści się na parterze nowego obiektu handlowego i pomieścić może 42 gości przy 20 stolikach. CH Trzy Korony to obiekt o powierzchni 75 000 mkw, z czego ponad połowa to powierzchnia handlowa.
W każdej z trzech, nowo otwartych lodziarni marki Grycan – Lody od pokoleń, oferowane menu obejmuje 36 smaków lodów dostępnych na porcje oraz desery lodowe, a także pełen asortyment lodów w pudełkach. Klienci wybierać mogą zarówno z oferty stałej, jak i zmieniających się ofert sezonowych.
Każda z lodziarni czynna jest w godzinach otwarcia centrum handlowego, w którym się znajduje.
Marka Grycan - Lody od pokoleń jest obecna na polskim rynku od 2004 r. W ciągu dziewięciu lat istnienia firma Grycan rozwinęła największą sieć lodziarni firmowych w Polsce, która obecnie liczy 115 lokali. Oferta marki Grycan zawiera ok. 60 różnych smaków lodów, zarówno tych na bazie śmietanki kremówki, jogurtu naturalnego oraz sorbetów z owoców oraz wybór kilkudziesięciu kompozycji deserów lodowych.
Tagi: