Da Grasso wprowadza nowy dział tematyczny

Redakcja Galeriehandlowe.pl

redakcja@galeriehandlowe.pl

2010-08-19 | 13:24
Da Grasso – największa w Polsce sieć pizzerii i restauracji – wprowadza do menu nowy dział tematyczny – „Smaki Da Grasso”. Tortilla, quesadilla, nachos… czyli smakołyki wywodzące się z kuchni meksykańskiej – zagoszczą na stołach w całej sieci. Latynoamerykański aromat będzie się unosił w ponad 140 miastach w Polsce już od września 2010.
We wrześniu 2010 w całej sieci Da Grasso wprowadzony zostanie nowy dział tematyczny w karcie dań - „Smaki Da Grasso”. Będzie to stały element menu z różnymi motywami przewodnimi. Na początek spróbujemy przysmaków z kuchni meksykańskiej.
- Intensywny rozwój sieci Da Grasso to świadectwo, że dobrze znamy naszych klientów i doskonale wiemy, jakie są ich oczekiwania. Jednak nie stoimy w miejscu – wręcz przeciwnie – staramy się stale zaskakiwać rozszerzając nasze menu – mówi Magdalena Piróg, wiceprezes Da Grasso.
Kuchnia meksykańska jest jedną z najbardziej popularnych na świecie. Co więcej, zyskuje uznanie również w Polsce. Według badania Omnimas, zrealizowanego przez TNS OBOP, potrawy wywodzące się z Meksyku znajdują się na piątym miejscu popularności. Częściej Polacy wskazywali jedynie kuchnię rodzimą, włoską, orientalną i grecką. Paradoksalnie, mimo upodobania naszych podniebień do tego typu dań – na polskim rynku restauracje specjalizujące się w kuchni meksykańskiej stanowią mały procent ogółu punktów gastronomicznych. Da Grasso ma ambicję wyjść naprzeciw konsumenckim oczekiwaniom.
- My jesteśmy zafascynowani potrawami z Meksyku. Mamy nadzieję, że nasze propozycje pobudzą i oczarują również naszych klientów. Meksykańska kuchnia – nasza niezwykle interesująca propozycja – jednoczy w sobie wpływy Starego i Nowego Świata Wiele charakterystycznych składników dań – takich jak: ostra papryka, kukurydza czy pomidory znano na terenach Ameryki Łacińskiej jeszcze w czasach prekolumbijskich, inne zaś, jak pszenica, cebula czy czosnek przywieźli ze sobą z Europy Francuzi i Hiszpanie. Kuchnia meksykańska to niesamowita mieszanka, której powinien spróbować każdy – dodaje Magdalena Piróg, wiceprezes Da Grasso.

Tagi:
Oceń artykuł:

Zobacz także

Da Grasso wprowadza nowy dział tematyczny

Polityka Prywatności
  1. Serwis nie zbiera w sposób automatyczny żadnych informacji, z wyjątkiem informacji zawartych w plikach cookies.
  2. Pliki cookies (tzw. „ciasteczka”) stanowią dane informatyczne, w szczególności pliki tekstowe, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu i przeznaczone są do korzystania ze stron internetowych Serwisu. Cookies zazwyczaj zawierają nazwę strony internetowej, z której pochodzą, czas przechowywania ich na urządzeniu końcowym oraz unikalny numer.
  3. Podmiotem zamieszczającym na urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu pliki cookies oraz uzyskującym do nich dostęp jest operator Serwisu.
  4. Pliki cookies wykorzystywane są w celu:
  5. dostosowania zawartości stron internetowych Serwisu do preferencji Użytkownika oraz optymalizacji korzystania ze stron internetowych; w szczególności pliki te pozwalają rozpoznać urządzenie Użytkownika Serwisu i odpowiednio wyświetlić stronę internetową, dostosowaną do jego indywidualnych potrzeb;
  6. tworzenia statystyk, które pomagają zrozumieć, w jaki sposób Użytkownicy Serwisu korzystają ze stron internetowych, co umożliwia ulepszanie ich struktury i zawartości;
  7. utrzymanie sesji Użytkownika Serwisu (po zalogowaniu), dzięki której Użytkownik nie musi na każdej podstronie Serwisu ponownie wpisywać loginu i hasła;
  8. W ramach Serwisu stosowane są następujące rodzaje plików cookies:
  9. „niezbędne” pliki cookies, umożliwiające korzystanie z usług dostępnych w ramach Serwisu, np. uwierzytelniające pliki cookies wykorzystywane do usług wymagających uwierzytelniania w ramach Serwisu;
  10. pliki cookies służące do zapewnienia bezpieczeństwa, np. wykorzystywane do wykrywania nadużyć w zakresie uwierzytelniania w ramach Serwisu;
  11. „wydajnościowe” pliki cookies, umożliwiające zbieranie informacji o sposobie korzystania ze stron internetowych Serwisu;
  12. „funkcjonalne” pliki cookies, umożliwiające „zapamiętanie” wybranych przez Użytkownika ustawień i personalizację interfejsu Użytkownika, np. w zakresie wybranego języka lub regionu, z którego pochodzi Użytkownik, rozmiaru czcionki, wyglądu strony internetowej itp.;
  13. „reklamowe” pliki cookies, umożliwiające dostarczanie Użytkownikom treści reklamowych bardziej dostosowanych do ich zainteresowań.
  14. W wielu przypadkach oprogramowanie służące do przeglądania stron internetowych (przeglądarka internetowa) domyślnie dopuszcza przechowywanie plików cookies w urządzeniu końcowym Użytkownika. Użytkownicy Serwisu mogą dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących plików cookies. Ustawienia te mogą zostać zmienione w szczególności w taki sposób, aby blokować automatyczną obsługę plików cookies w ustawieniach przeglądarki internetowej bądź informować o ich każdorazowym zamieszczeniu w urządzeniu Użytkownika Serwisu. Szczegółowe informacje o możliwości i sposobach obsługi plików cookies dostępne są w ustawieniach oprogramowania (przeglądarki internetowej).
  15. Operator Serwisu informuje, że ograniczenia stosowania plików cookies mogą wpłynąć na niektóre funkcjonalności dostępne na stronach internetowych Serwisu.
  16. Pliki cookies zamieszczane w urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu i wykorzystywane mogą być również przez współpracujących z operatorem Serwisu reklamodawców oraz partnerów.
  17. Więcej informacji na temat plików cookies znajdziesz pod adresem http://wszystkoociasteczkach.pl/ lub w sekcji „Pomoc” w menu przeglądarki internetowej.