W maju w lubelskich Tarasach Zamkowych zadebiutowała restauracja Companeros The Foodies. To popularny, samoobsługowy koncept Grupy Gastromall, oparty na różnorodności i bogactwie kuchni obu Ameryk, Azji i Europy, kuchni emigrantów, podróżników i poszukiwaczy smaku. Jest to pierwszy lokal tej marki na Lubelszczyźnie. Znajduje się na 1 piętrze, zajmując powierzchnię 53 m kw.
Companeros The Foodies oferuje najbardziej charakterystyczne potrawy kuchni różnych regionów świata. Teraz, w jednym miejscu, klienci mogą zjeść dania zainspirowane najpopularniejszymi potrawami Meksyku, Argentyny, Hiszpanii, Włoch czy dalekich Chin. W ofercie restauracji znajduje się m.in. chilli con carne, burritos, tacos, soczyste steki, burgery, egzotyczne zupy oraz obecne w każdej kuchni makarony, charakterystycznie dla danego kraju, przygotowane na wiele sposobów. Jest także ogromny wybór sałatek i sosów.
Cieszę się, że na kulinarnej mapie Tarasów Zamkowych przybywa miejsc dedykowanych osobom uwielbiającym dobre jedzenie, szukającym nowych smaków i eksperymentującym z nimi. Właśnie takim punktem jest, pierwsza w Lublinie, restauracja Companeros The Foodies. Samoobsługowa formuła lokalu, pozwalająca na swobodne komponowanie posiłków, staje się coraz bardziej popularna, co widać po frekwencji już w pierwszych dniach funkcjonowania restauracji. Życzymy nowemu najemcy jak największego grona klientów
– mówi Tomasz Gizicki, Dyrektor Tarasów Zamkowych.
Podczas otwarcia lokalu w Tarasach Zamkowych przygotowano wiele atrakcji i niespodzianek dla klientów, m.in. 20% rabat na potrawy wagowe.