Chłopskie Jadło z wiosennymi propozycjami w menu

Redakcja Galeriehandlowe.pl

redakcja@galeriehandlowe.pl

2015-03-31 | 12:55
Restauracje Chłopskie Jadło, sieć zarządzana przez Sfinks Polska, oferują nową wkładkę do menu na wiosnę „Szef kuchni poleca”. Znalazło się w niej pięć dań - krem szpinakowy, sandacz wiosenny, stek z polędwicy, śledź kresowy oraz szaszłyki po polsku. Nowa sezonowa propozycja będzie obowiązywała w restauracjach Chłopskie Jadło do 14 maja.
- Wraz z nadejściem wiosny nasz szef kuchni poleca dania z bogatymi w witaminy i minerały warzywami jak szpinak, brokuły, cukinia czy zielony groszek. Nie brakuje również lubianych ryb i smacznych mięs. Zachęcam zwłaszcza do spróbowania steku z polędwicy, przyrządzanego z wyśmienitej sezonowej, polskiej wołowiny - mówi Dorota Cacek, wiceprezes Sfinks Polska, spółki zarządzającej siecią Chłopskie Jadło.
Wiosną „Szef kuchni poleca” delikatny krem szpinakowy posypany prażonymi nasionami słonecznika z  dodatkiem śmietany. Sezonowe menu Chłopskiego Jadła zawiera również filet z sandacza, serwowany z aromatycznym sosem chrzanowym oraz brokułami, zielonym groszkiem i cukinią. Poza tym goście mogą zamówić „Szaszłyki po polsku”, czyli dwa szaszłyki z białą kiełbasą owiniętą bekonem, pieczarkami, cukinią i cebulą, podawane z sosem chrzanowym na ciepło oraz chrupiącymi cząstkami ziemniaka w przyprawach. Nie zabrakło także soczystego steka z polskiej wołowiny z jabłkami flambirowanymi oraz sosem na bazie Żubrówki i cydru. Z kolei na przystawkę szef kuchni Chłopskiego Jadła proponuje śledzia z buraczkami marynowanymi, ogórkiem kiszonym i cebulką, serwowanego z sosem jogurtowo-miodowym oraz pajdą chleba i masłem.
Sfinks Polska zarządza 107 restauracjami na terenie Polski, w tym siecią 93 restauracji Sphinx (segment casualdining), 9 restauracjami Chłopskie Jadło (segment premium) i 5 restauracjami Wook (segment casualdining). Pod względem wielkości sprzedaży oraz liczby restauracji, Sphinx jest największą w Polsce siecią typu casualdining. Sfinks Polska jest jednocześnie trzecią pod względem przychodów firmą gastronomiczną w Polsce.

Tagi:
Oceń artykuł:

Czas trwania wydarzenia: od 2015-07-04 do 2015-07-11

Chłopskie Jadło z wiosennymi propozycjami w menu

Polityka Prywatności
  1. Serwis nie zbiera w sposób automatyczny żadnych informacji, z wyjątkiem informacji zawartych w plikach cookies.
  2. Pliki cookies (tzw. „ciasteczka”) stanowią dane informatyczne, w szczególności pliki tekstowe, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu i przeznaczone są do korzystania ze stron internetowych Serwisu. Cookies zazwyczaj zawierają nazwę strony internetowej, z której pochodzą, czas przechowywania ich na urządzeniu końcowym oraz unikalny numer.
  3. Podmiotem zamieszczającym na urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu pliki cookies oraz uzyskującym do nich dostęp jest operator Serwisu.
  4. Pliki cookies wykorzystywane są w celu:
  5. dostosowania zawartości stron internetowych Serwisu do preferencji Użytkownika oraz optymalizacji korzystania ze stron internetowych; w szczególności pliki te pozwalają rozpoznać urządzenie Użytkownika Serwisu i odpowiednio wyświetlić stronę internetową, dostosowaną do jego indywidualnych potrzeb;
  6. tworzenia statystyk, które pomagają zrozumieć, w jaki sposób Użytkownicy Serwisu korzystają ze stron internetowych, co umożliwia ulepszanie ich struktury i zawartości;
  7. utrzymanie sesji Użytkownika Serwisu (po zalogowaniu), dzięki której Użytkownik nie musi na każdej podstronie Serwisu ponownie wpisywać loginu i hasła;
  8. W ramach Serwisu stosowane są następujące rodzaje plików cookies:
  9. „niezbędne” pliki cookies, umożliwiające korzystanie z usług dostępnych w ramach Serwisu, np. uwierzytelniające pliki cookies wykorzystywane do usług wymagających uwierzytelniania w ramach Serwisu;
  10. pliki cookies służące do zapewnienia bezpieczeństwa, np. wykorzystywane do wykrywania nadużyć w zakresie uwierzytelniania w ramach Serwisu;
  11. „wydajnościowe” pliki cookies, umożliwiające zbieranie informacji o sposobie korzystania ze stron internetowych Serwisu;
  12. „funkcjonalne” pliki cookies, umożliwiające „zapamiętanie” wybranych przez Użytkownika ustawień i personalizację interfejsu Użytkownika, np. w zakresie wybranego języka lub regionu, z którego pochodzi Użytkownik, rozmiaru czcionki, wyglądu strony internetowej itp.;
  13. „reklamowe” pliki cookies, umożliwiające dostarczanie Użytkownikom treści reklamowych bardziej dostosowanych do ich zainteresowań.
  14. W wielu przypadkach oprogramowanie służące do przeglądania stron internetowych (przeglądarka internetowa) domyślnie dopuszcza przechowywanie plików cookies w urządzeniu końcowym Użytkownika. Użytkownicy Serwisu mogą dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących plików cookies. Ustawienia te mogą zostać zmienione w szczególności w taki sposób, aby blokować automatyczną obsługę plików cookies w ustawieniach przeglądarki internetowej bądź informować o ich każdorazowym zamieszczeniu w urządzeniu Użytkownika Serwisu. Szczegółowe informacje o możliwości i sposobach obsługi plików cookies dostępne są w ustawieniach oprogramowania (przeglądarki internetowej).
  15. Operator Serwisu informuje, że ograniczenia stosowania plików cookies mogą wpłynąć na niektóre funkcjonalności dostępne na stronach internetowych Serwisu.
  16. Pliki cookies zamieszczane w urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu i wykorzystywane mogą być również przez współpracujących z operatorem Serwisu reklamodawców oraz partnerów.
  17. Więcej informacji na temat plików cookies znajdziesz pod adresem http://wszystkoociasteczkach.pl/ lub w sekcji „Pomoc” w menu przeglądarki internetowej.