W części restauracyjnej w atrium poznańskiego centrum handlowego zlokalizowanego przy ul. Półwiejskiej 42 otwarto dwie restauracje casual dining. Na usłanych poduchami krzesłach, w otoczeniu klimatycznych dekoracji autorstwa Ryszarda Kai lub na zacisznym tarasie można zjeść dania kuchni azjatyckiej i polskiej.
Pierwsza z otwartych właśnie restauracji to China House serwująca dania orientalne przygotowane według tradycyjnych receptur przez rodowitych Chińczyków. Dania bazują na świeżych warzywach najwyższej jakości, a kluczem do ich smaku i aromatu jest odpowiedni sposób przygotowania, znany tylko wprawnym chińskim kucharzom. Restauracja ma w ofercie specjalne propozycje lunchowe. Powierzchnia lokalu to 47 m kw.
Druga restauracja to Express Kuchnia Marché. W koncepcie tym to gość decyduje ile i co chce zjeść, wybierając spośród dań mięsnych, wegetariańskich, dodatków, surówek i deserów. Większość z potraw to uwielbiane przez wszystkich klasyki kuchni polskiej, ale znaleźć tu też można dania z kuchni śródziemnomorskiej. Potrawy przygotowywane są na bieżąco, nie zawierają konserwantów i sztucznych barwników. Powierzchnia lokalu to 60 m kw.
Obydwie restauracje mają ciekawą aranżację wnętrz. China House przybliża chińską kulturę, orientalnego charakteru nadają mu także chińscy kucharze sprawnie operujący gorącymi wookami. Natomiast Express Kuchnia Marche, z widocznym zapleczem, gdzie kucharze przygotowują na bieżąco serwowane dania, przypomina tradycyjną kuchnię w pełnym gości domu.
Tagi: