Nowe placówki w województwach podkarpackim, kujawsko-pomorskim, mazowieckim i wielkopolskim spełniają najwyższe standardy sieci Biedronka. Posiadają wygodne, jasno wydzielone strefy z pieczywem, owocami i warzywami czy kosmetykami, szerokie alejki, a także bardzo intuicyjny rozkład produktów. Jako sklepy w formacie 3.0 wyróżniają się zastosowaniem najnowocześniejszych ekologicznych rozwiązań, w tym urządzeniami chłodniczymi wykorzystującymi przyjazny dla środowiska gaz naturalny CO2 oraz oświetleniem LED. Nowe placówki zatrudnią łącznie ponad 100 pracowników i zajmują powierzchnię ok. 4000 m2. Największy z nowych sklepów znajduje się w Łysomicach, jego sala sprzedaży wynosi 760 m2.
Placówki w miejscowościach Garbatka Letnisko, Rakszawa, Łysomice, Kikół, Lubień Kujawski zostały wyposażone w ladę tradycyjną, przy której klienci mogą kupić mięsa, wędliny i sery na wagę. Co ważne, część tych produktów pochodzi od lokalnych dostawców. Przy ladzie tradycyjnej można poprosić o próżniowe zapakowanie danego produktu czy zmielenie mięsa.
- Sieć sklepów Biedronka nie zwalnia tempa. Kolejne otwarcia są prawdziwym powodem do dumy, wychodzimy bowiem naprzeciw potrzebom coraz większej ilości osób. Każdego dnia dokładamy wszelkich sił, aby klienci byli z nas zadowoleni i wracali na kolejne zakupy. Nadal obowiązuje nasza akcja „Tarcza Biedronki Antyinflacyjna”, która daje klientom gwarancję, że ceny ponad 150 najczęściej kupowanych produktów są najniższe na rynku. Dodatkowo Biedronka złożyła zapewnienie, że do końca czerwca ich ceny nie wzrosną.
- Marek Ryński, dyrektor operacyjny makroregionu w sieci sklepów Biedronka.