Przekąski na podstawie przepisów z książki Hanny Bakuły przygotują kucharze hotelu Hyatt Regency z produktów Alma i Food&Joy. Również wszystkie wyjątkowe składniki do przygotowania potraw opisanych w książce są produktami Food&Joy lub pochodzą z Delikatesów Alma. Ponadto Alma i Hayatt przygotowali prezenty dla zaproszonych dzieci z Domów Dziecka, którymi opiekuje się fundacja Hanny Bakuły.
Spotkanie poprowadzi Maria Szabłowska, a fragment książki przeczyta i skomentuje nie kto inny, jak prof. Jerzy Bralczyk. Wieczór uświetni recital Janusza Olejniczaka.
„Gar Anonim, czyli z kim jeść” to oryginalna i zabawna książka kucharska dla osób mających mało czasu na gotowanie. Książka opatrzona została pięknymi, zabawnymi ilustracjami autorki, a także urozmaicona różnorakimi przepisami, pochodzącymi z jej bloga. Są to tak naprawę przepisy dla każdego, kobiet, mężczyzn, pań domu, zabieganych bizneswoman, par i singli. Dla każdego, kto tak jak Klienci Delikatesów Alma, cenią dobry smak.
Jerzy Bralczyk powiedział o publikacji: –
Do książek Hanny Bakuły da się odnieść stara i nieco zapomniana metafora łykania i pożerania tego , co napisane. Ze smakiem.
Agata Młynarska miała powiedzieć: –
Autorka do gara wkłada inteligencję, talent, poczucie humoru i miłość do ludzi. Doprowadza do wrzenia, a później częstuje nielicznych.
Agata Passent mówi o autorce, że: –
Potrafi nieźle przysolić…– i dziwi się , że Hanna Bakuła – …
nie zamieszała w Wieliczce.
Ponadto książkę można nabyć w wybranych Delikatesach Alma.
Zobacz sklepy Alma w centrach handlowych
Tagi: