W dniach 18-21 kwietnia w Galerii Wisła odbędzie się Jarmark Produktów Regionalnych, na którym zaprezentują się wystawcy z całej Polski oferujący lokalne przysmaki. W ofercie znajdą się m.in.: wędliny, sery korycińskie, miody, kwasy chlebowe i makowce.
Jarmarki Regionalne cieszą się niesłabnącym zainteresowaniem klientów Galerii, dlatego stały się imprezą cykliczną. Powstały z myślą o osobach, które poszukują smacznej, tradycyjnej, pozbawionej chemii i konserwantów żywności. Oferta skierowana jest do tych, którzy cenią smak i walory zdrowotne produktów. Produkty oferowane na jarmarkach bazują na tradycyjnych recepturach, są „swojskie” i smaczne, a ich specyfika wiąże się przede wszystkim z rodzajem stosowanych składników oraz sposobem ich przyrządzania. Wytwarzanie regionalnych przysmaków daje możliwość zarobku rolnikom i przyczynia się do rozwoju obszarów wiejskich. Wspomaga także działania zmierzające do zachowania dziedzictwa kulturowego wsi.