Nic tak nie wprowadza w wielkanocny nastrój jak smak i aromat świątecznych potraw. Tym razem Wielkanoc będzie wyjątkowo wcześnie, trzeba zatem pośpieszyć się z zakupami. Pomoże w tym jak zwykle bogata oferta Wielkanocnego Jarmarku Produktów Regionalnych, który tym razem zajmie plac pod fontanną Blue City przez 8 dni - od 17 do 25 marca.
Na stoiskach nie zabraknie mazurków, wielkanocnych bab czy sękaczy. O uwagę odwiedzających będą walczyć z nimi pachnące szynki, kiełbasy i schaby, bez których wielu nie wyobraża sobie wielkanocnego śniadania. Będzie można kupić także prawdziwy swojski zakwas do żurku, wiejski chleb, chrzan oraz ćwikłę. Uroku stołom, ale i całej imprezie dodadzą przepiękne pisanki, palmy wielkanocne i ręcznie robione kurczaczki, które każdy będzie chciał zabrać ze sobą do domu.
Tagi: