Poszukujących wyjątkowych smaków i tradycyjnej żywności Blue City zaprasza na Jarmark Produktów Regionalnych. Od środy 12 czerwca do soboty 15 czerwca w Blue City, na poziomie -1 przy fontannie, będzie można kupić pieczywo, wędliny z Podlasia i Roztocza, miody z pasiek mazurskich i Białowieży, kruszewskie ogórki, smalec z Sierpca, wędzone ryby z Jeziora Żywieckiego, regionalne biłgorajskie potrawy i wiele innych produkowanych tradycyjnymi metodami produktów.
Na Jarmarku Produktów Regionalnych od lat swoje produkty wystawia Agnieszka Gremza, która w rodzinnym gospodarstwie na Podlasiu produkuje sery korycińskie, pyszną śmietanęi masło. Co miesiąc góralskie sery oferuje Bacówka na Wójciźnie, kultywująca 400-letnią tatrzańską tradycję wyrabiania owczych serów - oscypków, redykołków, bundzu i bryndzy, a także serów z mleka krowiego (gołka, korboc).
Na kozie sery twarde, jak i twarogowe zaprasza Gospodarstwo Ekologiczne Sabina i Mieczysław Mąka, które produkuje również w pełnej zgodzie z naturą rozmaite przetwory domowe.
Jak co miesiąc na Jarmarku Produktów Regionalnych w Blue City nie zabraknie oferty zagranicznej - przysmaków z Grecji, Włoch, Węgier, Azerbejdżanu i Syrii.