Mówi się, że jesteśmy tym, co jemy. Warto więc zadbać o najwyższą jakość spożywanych produktów. Takie najłatwiej kupić bezpośrednio, od producentów. Już w najbliższy czwartek będzie ku temu dobra okazja. Rusza druga edycja targów regionalnych „Apetyt na zdrowie” w Pasażu Łódzkim. Przez cztery dni klienci centrum handlowego będą mogli zaopatrzyć się w tradycyjne wyroby, które są nie tylko smaczne, ale też zdrowe.
W czwartek, 11 lutego, w Pasażu Łódzkim rozpoczną się targi regionalne „Apetyt na zdrowie” i potrwają aż do niedzieli, 14 lutego. Na dziesięciu stoiskach klienci będą mogli zakupić wyroby regionalne producentów z całej Polski. W ofercie są między innymi staropolskie wędliny, chleby na zakwasie czy ryby z serami w ziołach. Znajdzie się również coś zdrowego dla miłośników słodkości: suszone owoce z całego świata, miody z polskich pasiek oraz aromatyczne pierniki. Osoby, które zgłodniały podczas zakupów będą mogły skosztować świeżych pajd chleba ze smalcem. Na gości centrum handlowego będą czekały produkty charakterystyczne dla różnych regionów Polski.
Targi „Apetyt na zdrowie” to okazja, by kupić produkty regionalne wysokiej jakości. Jak wynika z danych Agencji Rynku Rolnego, to właśnie ona ma kluczowe znaczenie dla niemal połowy konsumentów. Coraz częściej wybieramy produkty, które korzystnie wpływają na nasz organizm. Co więcej, jednym z priorytetowych czynników jest pochodzenie żywności. Na popularności zyskują więc wyroby, powstające na bazie tradycyjnych receptur z wykorzystaniem naturalnych składników. Polacy doceniają niepowtarzalny smak, a swoje zakupy często motywują tęsknotą za dobrą, zdrową żywnością, produkowaną w małych ilościach, bez użycia chemicznych dodatków.
Stoiska z regionalną żywnością staną naprzeciwko sklepu TK Maxx, obok Igloo Caffe. Zakupy będzie można robić w godzinach otwarcia centrum, od czwartku do soboty w godzinach od 9:00 do 21:00, a w niedzielę od 10:00 do 19:00. To druga edycja targów „Apetyt na zdrowie” w Pasażu Łódzkim.
Tagi: