Z miłości robisz wiele wspaniałych, ale i szalonych rzeczy. Przeprowadzasz się na drugi koniec świata, nie śpisz lub piszesz wiersze. A może by tak z miłości do siebie i bliskich zacząć odżywiać się zdrowo, racjonalnie i przede wszystkim smacznie? Pierwszy krok w tym kierunku można zrobić podczas kolejnej odsłony Międzynarodowego Jarmarku Produktów Regionalnych.
Po raz pierwszy dłużej niż zwykle, bo przez cztery dni, od 18 do 21 lutego w pobliżu fontanny swoje stoiska ustawią wystawcy w całej Polski oraz producenci regionalnej żywności z Włoch, Ukrainy, Węgier, Francji czy Gruzji. Będą prezentować swoje wyroby, przyrządzone nie tylko według tradycyjnych receptur, ale też z dużą miłością. Wszyscy, którym najłatwiej i najsmaczniej przychodzi wyrażanie swoich uczuć poprzez jedzenie powinni tego dnia opuścić Blue City z naręczami regionalnych produktów, a będzie w czym wybierać. Przepyszne sery, smakowite wędliny, wędzone ryby, perfekcyjne przetwory czy świeży, pachnący chleb uwiodą każdego.
Tagi: