W dniach od 5 do 9 marca, na poziomie galerii, zagości Jarmark Produktów Regionalnych. Arkady Wrocławskie zapraszają wszystkich miłośników tradycyjnych, swojskich przysmaków do zapoznania się z przepyszną ofertą wystawców.
Na smakoszy staropolskiej kuchni kresowej czekają specjały, takie jak piróg biłgorajski czy gołąbki z kaszą i sosem grzybowym. Będzie można nabyć też m.in. wędzone ryby, ekologiczne wypieki, pajdę chleba ze smalcem i ogórkiem, wędliny czy różnego rodzaju oleje. Na stoiskach zagoszczą także naturalne sery i wina. Koneserów piwa z pewnością zainteresuje stoisko browaru Koreb.
Amatorzy kuchni zagranicznej będą mogli spróbować rozmaitych specjałów prosto z Turcji i Azerbejdżanu. Pojawią się również słynne tureckie chałwy, przepyszne pesto z zielonej bazylii, owoce oraz aromatyczne herbaty charakterystyczne dla tych krajów.
Arkady Wrocławskie zapraszają od wtorku do soboty w godzinach otwarcia galerii.