W dniach 18-22 kwietnia na poziomie -1 w Blue City na fanów kulinarnych doznań czekać będzie kolejna odsłona ulubionego wydarzenia wszystkich miłośników dobrego jedzenia: Jarmark Produktów Regionalnych.
Jak co miesiąc, wszyscy odwiedzający mają okazję skorzystać z różnorodnej oferty kulinarnej i poznać zupełnie nowe smaki: zarówno te z Polski, jak i ze świata.
Podczas tej edycji, na poziomie -1 przy fontannie, odwiedzający będą mieli okazję spróbować między innymi bigosu i gulaszu z dziczyzny, kartaczy, flaczków z lina, jak
i poznać szeroką ofertę serów, wędlin, pasztetów i ryb. Fani bardziej egzotycznych smaków również nie będą zawiedzeni: na miejscu znajdować się będą stoiska z tradycyjnymi potrawami węgierskimi, jak również azerbejdżańskimi przysmakami i specjałami prosto z Turcji. Na Jarmarku można poznać zupełnie nowe smaki, wypróbować tradycyjne polskie produkty prosto od producentów, poznać ich historię i sposoby przyrządzania.
Jarmark Produktów Regionalnych to jedno z niewielu miejsc w Warszawie, które otwarte będzie również w najbliższą niedzielę (22 kwietnia) i klienci będą mogli kupić świeżą żywność wprost od producentów. Jak co dzień czynne będzie również stoisko francuskiej piekarni Vincent. Otwarte będą restauracje i kawiarnie. Na niedzielny obiad zapraszają: Pizza Hut, Wiking, Tacamole Mexican Grill, Subway, Salad Story, Tandir Kebab, Thai Wok, North Fish, Sphinx, Tokyo Sushi, Bali Cafe i Street. Zjeść pyszny deser i wypić kawę będzie można w Pijalni Czekolady E.Wedel, Redberry, MK Cafe, Costa Coffee, Lody Grycan oraz w Cukierni Cieślikowski. W niedzielę otwarty będzie również sklep Nalewki ze Lwowa, salon win i innych alkoholi Białe czy Czerwone, a także Nalewak – stacja z najlepszymi piwami kraftowymi i winami.
# przysmaki z różnych rejonów Polski i świata
# zdrowe jedzenie z pewnych źródeł
# produkty bezpośrednio od producentów
# naturalna żywność