Mówi się, że nic tak nie przywołuje wspomnień, jak… zapach. To między innymi on nadaje niezwykły klimat świąt Wielkiej Nocy. Świeży bukiet pierwszych kwiatów, aromat gotującego się żurku czy intensywna woń tartego chrzanu. Do tego wiosenne kolory i to, co najważniejsze: niezwykły smak. Od najbliższej środy, 23 marca, wielkanocny klimat będzie można poczuć w Pasażu Łódzkim. I to dosłownie. Wszystko za sprawą świątecznej edycji targów regionalnych.
Wielkanocne Targi w Pasażu Łódzkim, rozpoczną się w środę, 23 marca i potrwają do soboty, 26 marca. Wielbiciele regionalnych smaków będą mieli 4 dni na zaopatrzenie się w produkty niezbędne do skompletowania wielkanocnego koszyka. Na stoiskach skosztujemy m.in. tradycyjnych przysmaków pochodzących z województwa łódzkiego. To nie wszystko. Z każdym krokiem będziemy przenosić się coraz bardziej na południe Polski. W ofercie odnajdziemy wyroby pochodzące między innymi z województwa śląskiego oraz małopolskiego.
Na wielbicieli tradycyjnych smaków czekają różnego rodzaju wędliny, aromatyczny chrzan oraz naturalne miody. Nie zabraknie pysznych oscypków, które przyjadą do Pasażu Łódzkiego prosto z Zakopanego. Na targach znajdą się również zajączki formowane z sera. Oprócz aromatycznych i smacznych potraw pojawią się też obrusy oraz koszyczki wielkanocne. Idealne do dopełnienia świątecznej oprawy.
Stoiska Wielkanocnych Targów Regionalnych staną naprzeciwko sklepu TK Maxx, obok Igloo Caffe. Zakupy będzie można robić w godzinach otwarcia Pasażu Łódzkiego, od środy do piątku w godzinach od 9:00 do 21:00, a w sobotę, 26 marca w godzinach od 9:00 do 16:00.
Tagi: